Man at Work - Blog - Segítünk, ha váltani akarsz!

Ha nemcsak munkahelyet, hanem pályát is akarsz váltani, akkor az úgynevezett transzferálható képességeket kell hangsúlyoznod a CV-ben. Hogy melyek ezek? Mutatjuk is.

Man at Work - Blog - Segítünk, ha váltani akarsz!

A transzferálható készségek ugyanis aranyat érnek, s hidd el, ezek fontosabbak a HR-eseknek, mint hogy milyen táblázatokat tudsz kitölteni. A mai munkaerő-piaci helyzetben a legtöbb cég nem bánja, ha a jelöltnek nincs túl sok tapasztalata az adott szektorban (kivéve persze a tényleg speciális szaktudást igénylő állásokat), sokkal inkább fontos számára, hogy az illető rendelkezzen a munkához szükséges legfontosabb készségekkel, gyorsan tudjon alkalmazkodni, és minél rövidebb idő alatt a lehető legtöbbet hozza ki magából.

Persze nem arról van szó, hogy marketingesként tuti felvesznek informatikai mérnöknek, de tény: vannak olyan alapvető képességek, amelyekkel bármilyen területen gyorsan feltalálhatod magad, és a csapat motorjává válhatsz. Ezekre kell felhívnod a leendő munkáltatód figyelmét.

Kommunikáció

Ha ügyesen kommunikálsz, minden cégnél jolly jokernek fogsz számítani. Külön plusz pont, ha azonnal fel tudod mérni, milyen egyedi kommunikációs stratégia illik a partnerhez, és a saját térfelén tudod őt legyőzni hatásos érveiddel.

Hatékony szervezőmunka

Ha bármikor előfordult a pályafutásod során, hogy meg kellett oldanod valamilyen váratlan helyzetet, embereket kellett motiválnod vagy feladatokat kellett delegálnod a többieknek, ne hagyd ki az önéletrajzodból. Ebből a leendő munkáltató azonnal látni fogja, hogy te vagy ő embere.

Sokoldalúság

Közhelyesnek tűnik, de igaz: nem szabad kihagyni azt a momentumot a CV-ből, hogy egyszerre több feladatot teljesítve is megállod a helyedet. Ez különösen akkor fontos, ha kisebb céghez szegődnél el, ahol előfordulhat, hogy nem csupán egy területen kell eredményt felmutatnod, mert nincs minden megbízatás ellátására külön ember.

Megbízhatóság

Egy megbízható kollégánál nincs értékesebb egy cégnél, ezért – meggyőző bizonyítékokkal kiegészítve – ennek a tulajdonságnak is szerepelnie kell az önéletrajzban. Szedd össze például, hogy a múltban milyen kritikus helyzetekben segítetted ki a bajból a téged alkalmazó céget. Ha ezt feltünteted, sokat nyomhat majd a latban a kiválasztás során.