Man at Work - A motivációs levél

Man at Work - A motivációs levél

Mi a kísérőlevél célja?

Egyik legfontosabb célja, hogy felkeltse a HR-es érdeklődését. A másik célja pedig az, hogy az önéletrajzban felsorolt száraz, tényszerű információkat kiegészítve jobban megmutathatja saját magát a pályázó.

Hogyan kezdjen hozzá?

A jó motivációs levél azt az érzetet kelti, hogy a levél írója ismeri a cég hátterét és megvan benne a kellő motiváció, hogy az eddig szerzett szakmai tapasztalataival a cég által átélt problémákra és kihívásokra tud hasznosítható megoldást kínálni.

Mire van szüksége a jövendő munkaadónak?

Azt is tisztáznia kell az álláskeresőnek, hogy mik a céljai, mennyire illik korábbi tapasztalataihoz a meghirdetett pozíció.
Miért pont ennél a cégnél képzeli el a jövőjét? Mi az, ami az adott vállalat termékében, filozófiájában vagy szervezeti kultúrájában megfogta a jelentkezőt?

Mit írjon bele?

Nagyon fontos, hogy egyéni, meggyőző és hatásos szöveget fogalmazzon meg az álláskereső, és próbáljon meg minden munkaadónak "személyre szóló" levelet írni. A levélben érdemes elkerülni az idegen szavak, szakkifejezések és a töltelékszavak használatát és mellőzzük a terjedelmes körmondatokat. A megfogalmazás legyen frappáns, logikus. Ne használjon tagadást és feltételes módot, mert az bizonytalanságot sugall. Nagyon figyeljen a helyesírásra és a levél formai követelményeinek betartására. Stílusban, külső jegyeiben is harmonizáljon az önéletrajzzal.

 

<< Vissza