Man at Work - GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések)

Milyen álláslehetőségek vannak a Man at Work-nél?

Megbízóink termelő és/vagy szolgáltató cégek, melyek különféle pozíciókban, szakterületeken keresnek munkatársakat. Technikusi és felsőfokú végzettséget igénylő álláslehetőségek is találhatóak az állásajánlatok között. Észak-Dunántúlon és Budapesten vannak irodáink, partnerkörünk is ebben a régióban tevékenykedik.

Mit is jelent a Man at Work-nél az adatbanki regisztráció? Mi történik a pályázati anyaggal a regisztrációt követően?

Amennyiben a www.manatwork.hu honlapon keresztül általános érdeklődés/álláskeresés céljából regisztrál, feltöltött pályázati anyaga a Man at Work adatbázisában automatikusan rögzítésre kerül. Mivel a regisztráció során elfogadta az adatvédelmi nyilatkozatunkat, anyagát minden jövőbeni keresésünk során figyelembe vesszük, vagyis ha lesz bármely - az Ön számára aktuális - álláslehetőségünk, akkor megkeressük a részletekkel kapcsolatban.

Mi az adatvédelmi levél, mi a lényege? 

A Man at Work Kft. kötelezettséget vállal a pályázatok bizalmas kezelésére, a levél elfogadásával a pályázó pedig hozzájárul adatainak tárolásához esetleges későbbi álláslehetőségek céljából.

Milyen esetben célszerű konkrét állásajánlatra jelentkezni?

Valamennyi hirdetésünkben megjelöljük az adott pozícióra vonatkozó elvárásokat, a konkrét feladatkört, a munkavégzés helyét. Ha a pályázó nem rendelkezik az elvárások között feltüntetett végzettséggel, vagy a feladatkör ellátásához feltétlenül szükséges nyelvtudással, sajnos nem tudjuk figyelembe venni a pályázati anyagát.

Mire kell odafigyelni a jelentkezés során?

Érdemes az apróbb részletekre odafigyelni, mint például a címzett adatainak pontos feltüntetése, az adott cég/tanácsadó/pozíció neve, a hirdetés referenciaszáma, amelyek egyértelműen beazonosítják a megpályázni kívánt pozíciót, s melynek a levele tárgy mezőjében való pontos feltüntetésével jelentős mértékben megkönnyítheti a HR tanácsadóink dolgát.

Szeretnék jelentkezni, de pillanatnyilag nem tudok feltölteni fényképet, önéletrajzot, stb. Jelentkezhetek ebben az esetben így is?

Szakmai önéletrajz hiányában sajnos nem tudunk segíteni, hiszen minden esetben ez alapján szűrjük és választjuk ki az adott pozíciókra a jelölteket. A fénykép az önéletrajzban nem elvárás.

Mit jelentenek a hirdetésben megjelölt elvárások?

Az elvárásokat minden esetben a Megbízó cég által a rendelkezésünkre bocsátott információk alapján határozzuk meg, így azoktól eltérni nem tudunk.

Valóban kell használni az idegen nyelvet? És mit értenek társalgási, kommunikációs szintű, vagy tárgyalóképes nyelvismeret alatt?

Ahol valamilyen fokú idegen nyelvtudást megjelöltünk, az minden esetben valós elvárás, melyhez Megbízónk ragaszkodik, s amelyet minden esetben fel is mérünk egy rövid idegen nyelvi interjú keretében. Általában a társalgási szint alatt az alapfokú nyelvtudást, a kommunikációs szint alatt a középfokút, valamint a tárgyalóképes nyelvismeret alatt a felsőfokú nyelvtudást értjük.

Van a hirdetésben telefonszám is. Milyen esetben érdemes telefonon is megkeresni a tanácsadó kollégát?

Ha a hirdetésben leírtakkal kapcsolatban van kérdése, bátran keresse meg telefonon is a tanácsadót. Azt azonban fontos tudni, hogy sem a Megbízó kilétét, sem a bérezést illetően nem tudunk egy telefonos érdeklődés keretében információkat kiadni mindaddig, amíg nem kaptunk konkrét jelentkezést (önéletrajzot) a pozícióra vonatkozóan.

Mi történik a pályázati anyaggal konkrét pozícióra történő jelentkezés esetén?

A tanácsadó kolléga előszűri a beérkező pályázati anyagokat, majd a rendelkezésre álló információk alapján kiválasztja azokat a pályázókat, akik az előírt elvárásoknak megfelelnek, és akikkel egy személyes találkozó/telefonos interjú keretében is szeretne bővebben beszélgetni az adott lehetőségről.

Mi történik a személyes interjú alkalmával?

A személyes interjú alkalmával a tanácsadó tájékoztatja a jelöltet a pozíció részleteiről, a Megbízó tevékenységi köréről, a kiválasztás menetéről, illetve megtörténik a nyelvi interjú és részletes bemutatást kérünk a jelöltektől a szakmai tapasztalatokról.

Mit kell elküldeni az önéletrajzon kívül egy jelentkezés során?

Esetlegesen a végzettséget igazoló bizonyítványokat, a kísérőlevelet és a referenciaszámot a hirdetésben kértek szerint.

Kérhetek-e segítséget önéletrajz és motivációs levél megírásához?

Igen. Tanácsadóink bármikor készséggel segítséget nyújtanak a megfelelő önéletrajz vagy motivációs levél megírásában, akár e-mailben, telefonon, vagy személyesen is. 

Megtudhatok több információt is a Megbízó cégről?

Megbízóink kérésére a hirdetésekben nem áll módunkban megjelölni a cégek nevét, így csak a főbb profilt/tevékenységi kört szerepeltetjük. A személyes interjú alkalmával felfedjük Megbízónk kilétét és megosztunk minden olyan információt, amely az adott pozícióval kapcsolatban a rendelkezésünkre áll és a jelölt számára fontos lehet. 

Előfordulhat, hogy egy munkáltató közvetlenül velem veszi fel a kapcsolatot? Mikor kezdődik el a "pályáztatásom"? Mikor válik az önéletrajzom elérhetővé a Munkaadók számára?

Pályázati anyagot csak a pályázóval történő előzetes - telefonos vagy személyes - egyeztetést követően továbbítunk Megbízóink felé, így tőlük közvetlen megkeresés csak ebben az esetben várható.

Miért nem kapok visszajelzést a jelentkezésemre?

Amennyiben a hirdetésekben megjelölt e-mailes elérhetőségek valamelyikére küldi el a pályázati anyagot, úgy minden esetben automatikus jelentkezési válaszlevelet küldünk az adatbázisunkba történő rögzítését követően. Legkésőbb a kiválasztási folyamat lezárultakor, minden pályázót értesítünk.

Mennyibe kerül a közvetítés?

Az álláskeresők számára minden tekintetben ingyenes.

Engem Ausztria, Németország vagy Szlovákia érdekelne, van erre reális esély?

A Man at Work Kft. külföldi Partnercégekkel is kapcsolatban áll, így az ilyen jellegű állásajánlatok is holnapunkon kerülnek meghirdetésre. Ugyanakkor vannak olyan pozíciók, amelyek esetében magyar Megbízóink alkalmazásában külföldi munkavégzésre nyílik lehetőség.

Hogyan inaktiválhatom/töröltethetem az önéletrajzomat?

Az adatvedelem@manatwork.hu e-mail címen jelentheti, ha a továbbiakban nem kíván élni az adatbanki regisztráció lehetőségével.

 

 

 

<< Vissza