Man at Work - Az önéletrajz

Man at Work - Az önéletrajz

Egy megfelelően összeállított önéletrajz sok esetben az egyenes utat jelenti a felvételi elbeszélgetésre. Mit is szeretne látni az önéletrajzban a leendő munkáltató?

Természetesen nem az a legjobb ötlet, ha az álláshirdetésben megfogalmazott elvárásokat ismételjük benne, sokkal inkább fontos a valóságot hűen tükröző, ránk vonatkozó tények és adatok közlése, legfontosabb képességeink, készségeink bemutatása. Fontos az őszinteség, hiszen kellemetlen dolog, ha a felvételi elbeszélgetésen kiderül a füllentésünk.

Az önéletrajzokat alapvetően két kategóriába lehet sorolni: az egyik a rövid, a másik pedig a szakmai életrajz.
A rövidet érdemes egy kísérőlevéllel párosítani.

Az önéletrajznak ekkor csupán alapvető adatokat kell tartalmaznia rólunk: személyi adatok (név, születési dátum, lakcím, telefonszám, e-mail cím), az iskolai végzettségre, szakképesítésekre, a korábbi munkahelyekre vonatkozó adatok.

Amire leginkább kíváncsi a munkáltató az a szakmai életút: hol, mely cégeknél milyen munkakörben mettől meddig dolgoztunk. Folyamatos volt-e a munkavállalásunk, az egyes munkahelyeken milyen hosszú vagy éppen rövid időt töltöttünk, melyek voltak a váltások okai.

A rövid önéletrajznál elég felsorolásszerűen feltüntetni a munkahelyeket, időrendi sorrendben, lehetőség szerint időben visszafelé haladva a jelenlegitől a legelsőig.

Rövid önéletrajzot készíthetnek a pályakezdők, és azok, akik beosztotti munkakörökre pályáznak, vagy olyan területeken kívánnak elhelyezkedni, mint adminisztráció, ügyfélszolgálat, asszisztencia, szak- és betanított munkák. Hosszúsága maximum 1,5 oldal.

A szakmai életrajzok a pályázó adott munkakörben ellátott legfontosabb feladatait részletesen tartalmazzák, leíró jellegű, 2-3 oldal terjedelmű. Tömören tartalmazza azokat a legfontosabb tevékenységeket és eredményeket, melyeket a pályázó az adott munkakörben végzett és elért.

A munkáltató így következtetéseket tud levonni a pályázó szakmai előmeneteléről, jelenlegi képességeiről és szakmai rátermettségéről. Főként közép- és felsővezetői beosztásokban, illetve olyan pozícióknál fontos a szakmai önéletrajz, ahol a pályázótól speciális készségeket, szakértelmet vagy nem túl gyakori végzettséget várnak el a leendő munkatárstól.

Mindkét típusnál fontos az áttekinthetőség, legyen kézzel vagy géppel írott önéletrajz. Az azonban tény, hogy a géppel írott pályázatokat szívesebben fogadják.

Tévedés azt gondolni, hogy a leendő munkáltató azt vizsgálná, hogy hol foglalkoztattak bennünket nem egészen legális formában! A hasonló indokokra való hivatkozással fel nem tüntetett munkahelyeket, vagyis a „lyukak”-at az életrajzban sokak kétkedéssel fogadják. Kitartásunkat, komolyságunkat és megbízhatóságunkat kérdőjelezik meg, hiszen azt is sugallhatjuk vele, hogy valami titkolni valónk van!

Pályakezdőknél leginkább a pályakezdő álláskereső szakmai gyakorlataira, ambícióira, céljaira és orientációjára kíváncsi a munkáltató: a leendő (első) munkahelyével kapcsolatos elvárásai, a keresett pozíciók és munkaterületek iránti érdeklődése lesz az iránymutató a felvételi elbeszélgetésen.

Ha kísérőlevelet is készítünk, akkor abból ki kell, hogy derüljön már az első pillantásra, hogy melyik állásra jelentkezünk, és mi motivál bennünket a jelentkezésre. Figyelnünk kell arra is, hogy a címzett adatai pontosan legyenek a kísérőlevélen feltüntetve.

Mire kell figyelni, amikor önéletrajzot készít?

• Legyen tömör, tagolt, informatív

• Tartalmazza a tanulmányokat és munkatapasztalatokat

• Az önéletrajzban szereplő adatok mindig az Önre jellemző valóságot tükrözzék. Könnyedén ellenőrizhetik a nyelvtudását és a számítógépes ismereteit is.

• Fontos a megfelelő terjedelem, még tapasztalt munkavállalók esetében se lépje túl a 2 oldalt. Az önéletrajz hosszán javíthat, ha csak az utolsó 10-15 évet írja bele, szenior pályázók esetében nem szükségszerű feltüntetni a régebbi tapasztalatokat.

• Ne felejtse el feltüntetni a nevét és az elérhetőséget az önéletrajzban.

• Részletezze a munkaköröket 2-4 mondatban, írja le milyen feladataik voltak, milyen vállalatirányítási rendszereket használt, stb.

• Ha legalább kommunikációs szinten beszél valamely idegen nyelven, akkor célszerű a beszélt nyelvek mindegyikén elkészíteni az álláspályázatot. Tuti nyerő pont és valószínűleg a nyelvi interjún is könnyedén veszi majd az akadályokat. Az idegen nyelvű CV sose legyen rövidebb a magyar nyelvűnél.

• Álláspályázatkor a jelöltek személyiségét nagyban tükrözi az általuk készített önéletrajz, így célszerűbb, ha nem sablon önéletrajzot küld, inkább legyen egyedi, személyre szabott.

• Mindig csatolja a pályázati kiírás feltételeiben megjelölt dokumentumokat, még az e-mail-es jelentkezéshez is.

• A kísérőlevelet annak a munkáltatónak címezze, ahova a jelentkezését szánja. Célszerű feltüntetni a pályázó nevét és az álláslehetőséget, esetleg a referenciaszámot is.

• Gondosan olvassa át az álláshirdetést, és csak olyanra pályázzon, amire úgy gondolja, hogy az elvárások alapján megfelelő lehet.

• Amikor új állást pályáz meg, gondolja végig, milyen nyilvános információk vannak Önről mindenki számára elérhetően az interneten, a közösségi oldalakon. Nézze meg, milyen képek nyilvánosak, mert bizony a mindenki számára elérhető fotók között lehet olyan is, amely nem vet jó fényt Önre.

Man at Work - Az önéletrajz

Az önéletrajz részei:

1. Név

• Mindig szerepeljen név az önéletrajzon, lehetőleg a dokumentum tetején

2. Személyes adatok/elérhetőségek

• Születési hely, idő
• Lakcím
• Tartózkodási cím (csak ha eltér a lakcímtől)
• Telefonos elérhetőség
• E-mail cím
A leggyakoribb hiba, ha nem található az önéletrajzon elérhetőség. Fontos, hogy lehetőleg ne vezetékes számot vagy munkahelyi telefonszámot adjunk meg.
Gyakran előfordul, hogy vicces, komolytalannak tűnő e-mail cím szerepel az önéletrajzban, az ilyen típusú e-mail címek nem illenek az önéletrajzra, komolytalannak tűnik tőle a pályázó.

3. Végzettségek

Ügyeljen a kronológiai sorrendre, célszerű, hogy a legfrissebb végzettségtől visszafelé haladjon, hiszen ezek lehetnek érdekesek egy HR-es számára.

4. Munkatapasztalatok

A kronológia itt is fontos, célszerűbb a legfrissebb tapasztalattól indítani. Ügyeljen arra, hogy ne legyenek feltűnően hiányzó részek a felsorolásban. Általános hiba, hogy csak a pozíció neve szerepel a munkahely mellett, vagy épp túl terjedelmesre sikerül a leírás. Itt elég felsorolásszerűen feltüntetni a tevékenységeket. Semmiképp ne minősítse előző munkahelyét. A megpályázott állás szempontjából fontos tapasztalatokat pedig emelje ki.

5. Formázás/stílus

Ömlesztett, tagolatlan szöveget ne küldjön önéletrajz gyanánt, figyeljen az időrendre, a formázásra, használjuk a kiemelés lehetséges formáit, az aláhúzást vagy a vastag betűket.

6. Testre szabás

Fordítson figyelmet a frissességre, ügyeljen rá, hogy ne legyenek nyelvtani és helyesírási hibái. Használja a helyesírás-ellenőrző programot saját maga ellenőrzésére. Mielőtt kiadja a kezéből, vagy elküldi az önéletrajzot, olvassa át, akár többször is, hiszen a precizitás hiánya szembetűnő. A dátumot, családi adatokat, címet mindig frissítse.

7. Fénykép

Az igazolványkép bőven elég, amennyiben a hirdetésben fényképes önéletrajzot kérnek, ne küldje el anélkül.

8. A dokumentum neve

Legcélszerűbb a teljes nevével elnevezni a filet, amit küld, megjelölve, hogy melyik a magyar és melyik az idegen nyelvű CV.

 

<< Vissza