Man at Work - A kiválasztás lépései a Man at Work Kft-nél

Man at Work - A kiválasztás lépései a Man at Work Kft-nél

 

1. Adatbanki keresés
HR tanácsadóink mindenekelőtt igyekeznek a Man at Work saját adatbázisából felkutatni a pozíció kritériumainak megfelelő jelölteket.

2. Hirdetéses keresés és előszűrés
Többnyire online toborzási felületeken megjelent hirdetésekre beérkezett pályázati anyagokat munkatársaink értékelik és rangsorolják.

3. Telefoninterjú
Előzetes szándékfelmérés és néhány hiányzó adat egyeztetése, esetlegesen nyelvi felmérés történik egy telefonos beszélgetés alkalmával a pályázó által megjelölt időpontban.

4. Interjú a Man at Work-nél
HR tanácsadóink az előszűrést követően meghívják a potenciális jelölteket egy személyes találkozóra, melynek keretében részletesen tájékoztatják a pályázót a keresést megrendelő vállalkozás kilétéről és profiljáról, illetve az adott pozícióra vonatkozó elvárásokról. A strukturált interjú alatt kollégáink igyekeznek - a betöltésre váró pozíció elvárásai alapján - feltérképezni többek között a pályázó felkészültségét, erősségeit, gyengeségeit és a motivációját.

5. Jelentkezők körének további szűkítése
Az interjúk eredményeinek összesítése után a HR tanácsadó továbbítja Megbízónkhoz a pozícióra megfelelt pályázók anyagait egy rövid interjú riporttal kiegészítve.

6. Interjú a Megbízónál
A következő körös meghallgatások, azaz a bemutatkozó- és szakmai interjúk, illetve a bértárgyalások a Megbízónál zajlanak. Egy részük a Man at Work kiválasztásért felelős kolléga, más részük viszont kizárólag a Megbízó cég képviselőinek jelenlétében zajló interjúk.

7. A keresés lezárása – a kiválasztás
Amennyiben Megbízónk dönt az új munkatárs felvételéről, kollégánk a pozíciót betöltő munkavállaló belépését követő pár munkanapon belül írásban értesíti az elutasításról a többi pályázót.

<< Vissza