Man at Work - Nem tudom, mit tegyek, munkanélküli lettem!

:(Tapasztalataim szerint kétféle álláskereső létezik. Az egyik típus az, aki dolgozni akar, és mindent megtesz ennek érdekében, ők azok, akikkel – ők nagyon szimpatikusak számomra, hiszen velük - szerencsémre - nem sértésnek szánom – a továbbiakban nem is kell foglalkoznom. A másik típusú álláskereső az, aki még, vagy perpillanat nem tudja, hogyan fogjon hozzá az álláskereséshez, ők az igazán fontosak. A legtöbben munka nélkül kétségbe esnek, összerogynak, rossz esetben melankolikus, depresszív állapotba kerülnek, életek mennek tönkre, stb. Hogyan kerülhető ez el? Segítek!

Mindenek előtt regisztrálj a lakó- vagy tartózkodási helyed szerint illetékes Munkaügyi Kirendeltségen, majd hallgasd meg állásajánlataikat, és kérj tőlük segítséget a regisztrált munkaerő-közvetítők felkutatásához. Ezek után, önéletrajzoddal a zsebedben, vedd nyakadba a várost, és regisztrálj a létező összes munkaközvetítőnél! Babra munka, de megéri. Minden munkaközvetítőnek megvan a saját partnerköre. Legtöbbször azért nem hirdetik a cégek az állásaikat, mert szívesebben dolgoznak a munkaközvetítők adatbankjaiból. Gondolom így már érthető, hogy azt állítom, ma már nem elég csak a megyei napilapot böngészni, ha állást keresel.

Tegyük fel, hogy már regisztráltál a munkaügyi kirendeltségen, végigjártad az összes legálisan működő állásközvetítőt, minden nap megveszed a megyei napilapot, és mégsem találsz megfelelő munkahelyet, akár hónapok óta. Alapesetben feltételezem, hogy nincs internetes elérhetőséged sem.

Nem könnyű a dolgod, de telefonkönyved és ismerőseid biztosan vannak. Minden barát, rokon és minden barát és rokon ismerőse potenciális munkalehetőség számodra. Sose felejtsd, hogy legyen mindig kéznél, a táskádban egy-két önéletrajz. Úton útfélen cégek és ismerősök vesznek körül. Érdeklődj bátran – az ingyen van – afelől, hogy akadna-e számodra náluk ilyen-olyan munkalehetőség, és add át a pályázatod.

Igen kérem, nem fogsz csalódni! Egyrészt ismerős ismerősét felvenni, valamiféle garanciát is jelent, másrészt „utcáról felvenni” a munkavállalót roppant egyszerű és költségkímélő megoldás a munkáltató számára. Így nem kell hirdetnie, sőt még munkaerő-közvetítőhöz sem kell fordulnia. A nagyobb munkáltatók külön felvételi rendszert dolgoztak ki az ad-hoc betoppanó álláskeresők felvételére. A pályázókból saját adatbankot épít, majd pedig ebből válogat a megüresedett állások betöltéséhez.

 

<< Vissza