Man at Work - Jótanácsok pályakezdő álláskeresőknek

Man at Work - Jótanácsok pályakezdő álláskeresőknekAzt gondolom, és talán sokan értenek velem egyet abban, hogy ma igencsak nehéz a pályakezdő álláskeresők dolga. Röviden és tömören fogalmazva: sok pályakezdő, kevés nyelvtudással és annál magasabb bérigénnyel, jóval kevesebb állásra pályázik.

Sok-sok kedves ismerős és rokon pályakezdő csemetéi fordulnak hozzám azzal a problémával, hogy eltelt bizony jó pár hónap a diplomaosztó óta, de még mindig nem keresték állásajánlatokkal a munkáltatók…

HR tanácsadóként szerzett tapasztalataim alapján a legmegfelelőbb időszak az álláskeresésre a kora tavaszi és az őszi hónapok egészen decemberig, hiszen a kiválasztásról és felvételről döntést hozó kollégák nyáron nyaralnak, a decembereik pedig az éves eredményeik összegzéséről, a mérlegekről és a zárásokról szólnak.

Persze sosem késő és tulajdonképpen mindig jó az időpont az álláskeresésre, hiszen mindig akadnak olyan munkáltatók, akik bővülnek és felvételt hirdetnek, mindig találunk elégedetlen munkavállalót is, akit – ha felmond – pótolni kell, és akadnak olyanok is, akiket előléptetnek, így megüresedett székük talán éppen Rád vár. Ha megfelelő az időszak, akkor bizony matematikailag is nagyobb eséllyel pályázhatsz. Sőt, ha céltudatos végzős vagy, akkor már az államvizsga előtt elkezded felmérni a terepet!

A pályakezdőknek szóló álláslehetőségeket elsősorban az egyetemi és főiskolai állásbörzéken találod, nem feltétlenül a fejvadászoknál és az online állásközvetítőknél. A börzéken multinacionális vállalkozások és nagy múltú magyar vállalatok egyaránt vonzó és számtalan kezdő állást kínálnak az ambiciózus és tehetséges fiataMan at Work - Jótanácsok pályakezdő álláskeresőknekloknak. Döntő többségük kifejezetten gyakornoki és frissdiplomásoknak szóló programokat is működtet, így náluk tökéletesen megfér a „jó öreg szaki” mellett a „tapasztalatra gyúró” pályakezdő munkavállaló. Ebben az összefüggésben még talán az is elfogadható, ha egy multinacionális vállalat munkaerő-közvetítőn vagy toborzó irodán keresztül szinte kivétel nélkül csak tapasztalt, „kész” szakembereket vesz fel.

<< Vissza