Man at Work - A.P.P. Kereskedő és Szolgáltató Kft.

Man at Work - A.P.P. Kereskedő és Szolgáltató Kft.

ALAPADATOK

  • Társaság jegyzett tőkéje: 3.000.000 Ft
  • Alkalmazottak száma: 30 fő
  • Árbevétel: 1.181.000 eFt
  • Alapítás éve: 1995
  • Tevékenységi terület: Egyéb máshová nem sorolt műanyag építőipari termékek gyártása (TEÁOR: 2223)
  • Dolgozóinak átlagéletkora: 40 év

CÉGÜNKRŐL

Az 1995-ben alapított A.P.P. Kereskedő és Szolgáltató Kft. fő profilja zöldtetők létesítése minél több országban, minél nagyobb felületen, és minél nagyobb számban.
Zöldtetők mellett nagyon hangsúlyos területet képvisel Társaságunknál biztonságtechnikai termékcsaládunk, azaz a DiaSafe® leesés elleni rendszerek.

Két fő helyszínen működünk, a főhadiszállás Győrben található, ahol közel 24 munkatárs dolgozik 5 különböző területen: kereskedelem, műszaki, logisztika, marketing, pénzügy; valamint Ikrényben, ahol több mint 6 fővel történik a gyártás.
A tavaly, a több, mint egymilliárdos forgalmat generáló vállalkozásunk közel 120 egyedi fejlesztésű, illetve - jelenleg - 180 standard terméke szolgál megoldással a fenti két fő területet képviselő ügyfeleink egyedi igényeinek kielégítésére. Termékeinket előszeretettel alkalmazzák világszerte (nemcsak a zöldtetőt), ezen belül a régmúltból felélesztett legújabb kori vívmányok előnyeit előszeretettel alkalmazó, de a biztonságra és a minőségre szintén nagy hangsúlyt fektető megrendelők is.

Termékeink közel 40%-a „házon belül”, a többi szerződött partnerek által, szigorúan ellenőrzött paraméterek szerint készül.
Cégünk márkaneve: DIADEM® Jelentése: a diadém női ékes fejdíszt jelent, királynői ékszert – zöldtetőink az épületeken ugyanolyan gyönyörű ékességek, mint egy diadém a női hajkoronákban. Diadém, a női fejek csillogó éke, DIADEM® a háztetők „zöld” éke.

CÉLUNK

A több mint 20 éve töretlen sikerrel működő vállalkozás víziója a kerttel „oltott” város. Határozott álláspontunk, hogy nem elég a szándék, tenni is kell környezetünk barátságosabbá, egészségesebbé és szebbé tételéért. Ehhez mi úgy szeretnénk hozzájárulni, hogy termékeinkkel és szolgáltatásainkkal segítjük abban az embereket, hogy épített környezetükbe több természetet varázsoljanak.

KARRIERLEHETŐSÉGEK

Fizikai terület: gyártásban az általános bútor asztalosi gépekkel dolgozunk, azonban a gyártott termékek specialitását tekintve, szakipari végzettséggel nem rendelkező munkavállalót folyamatos oktatás biztosításával kiképezzük gyártási munkatárssá. A szaktudás magas színvonalú elsajátításával, valamint alapos, kitartó és igényes munkavégzéssel előmeneteli lehetőség kínálkozik kiemelt gyártási munkatárssá, majd gyártás irányítóvá válásra.

Szellemi terület: felsőfokú végzettséggel és a pozícióhoz szükséges nyelvtudással rendelkező munkatársaink folyamatos továbbképzési lehetőségek biztosításával erősíthetik meg korábban megszerzett tudásukat és tapasztalatukat, illetőleg szerezhetnek új szakterületen tudást, mely tudás kamatoztatását maximálisan támogatjuk. Így lehetőség nyílik arra, hogy pályakezdők is elhelyezkedhessenek cégünknél, majd folyamatos szakmai fejlődésnek eredményeként területük kiemelt munkatársává, vezető helyettesévé, vagy vezetőjévé válhassanak.

Önéletrajz és motivációs levél nyelve: minden esetben magyar, valamint a pozícióhoz szükséges nyelven kérjük elkészíteni.

Kiválasztási rendszer, technikák: több lépcsős kiválasztási eljárást alkalmazunk. Az előszűrési feladatokat, mely a megfelelő pályázók megkeresésére, és velük előzetes riport készítésére irányul, a Man at Work Kft. szakemberei végzik. Az önéletrajzhoz kötött riport anyag áttanulmányozását követően kerül sor az első körös személyes, cégünknél tartott interjúra, melyen az illetékes terület vezetője és a HR vezető vesz részt. A személyes interjún tapasztaltak kiértékelését követően kerülnek kiválasztásra a pályázók közül azok, akik egy második kör során tanúbizonyságot tehetnek írásbeli képességeikről, alkalmasságukról. A végleges döntést az pályázók által nyújtott összes teljesítmény figyelembevétele alapján hozzuk meg.

MIÉRT ÉRDEMES HOZZÁNK JELENTKEZNI?

A cégnél kiemelt fontosságú a kommunikáció és a csapatszellem.
Nagy hangsúlyt fektetünk az udvarias, empatikus, segítőkész, megoldás-orientált és mosolygós kommunikációra:

„Telefonon keresztül is úgy kommunikálj, hogy érezzék a mosolyod!”

Az eredményességünket nemcsak az innovatív termékfejlesztésünk, de az összehangolt csapatmunka is erősíti. A jó csapatszellemhez és hatékony kollektívához elengedhetetlenek a korrekt, fejlett munkatársi viszonyok, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a lehetőségekre, a csapatra és az egyénekre. Cégünknél dolgozni egy lehetőség, ahol elhivatott, kreatív, tanulékony, kitartó, lelkes, gondolkodó szakemberek dolgoznak. Cégünknél dolgozni egy jó csapathoz tartozást jelent, melynek tagjai büszkék arra, amit és ahogyan csinálnak. Cégünknél dolgozni fentiek mellett azt is jelenti: kollégákkal együtt lenni, akiknek végzett munkájuk egyben a küldetésük is, azaz mi belső motivációból dolgozunk.

Elvárásunk, hogy gondolkodj, ne csak végrehajts!
Így mi egy olyan munkahely vagyunk, ahol a hangulat és csapatszellem kiváló, ezáltal a munkavégzés és az egyéni teljesítmény rendkívül eredményes.

JUTTATÁSI CSOMAGOK

Cégünk professzionális fejlődésének fenntartásához két alapvető tényezőre kiemelt hangsúlyt fektetünk. A kollégák által a cégbe fektetett szellemi erőforrásaikat a területi régióra jellemző bérszintnél magasabb, több elemet tartalmazó bércsomaggal díjazzuk.

A munkatársak által kedvelt továbbképzési lehetőségek támogatásával biztosítjuk a szakmai szinten tartást és fejlődni akarást egyaránt. A bércsomag elemei közül pedig mindenképpen kiemelendő nemcsak az évi kéthavi prémium, és a kiemelkedő személyi teljesítményhez kapcsolódó anyagi elismerés, hanem a törvényben meghatározottnál magasabb összegű cafeteria, annak összes igénybe vehető elemével.

A cég dinamikus fejlődése eredményeként kialakított lineáris szervezeti rendszer biztosítja bizonyos pozíciókban a munkaköri, és minden pozícióban a jövedelmi előmeneteli lehetőséget, kiiktatva ezzel a más iparágakban lévő cégekre oly jellemző fluktuációt.

A vállalat eddigi működése alatt és a jövőben is nagy hangsúlyt fektet a minőségre és annak jelentőségére. A minőség számunkra minőségi terméket, minőségi szolgáltatást jelent. Ennek jelentősége pedig a termékár növelése, harmonikus üzleti, majd baráti kapcsolatok, amellyel fent tudjuk tartani a dinamikus fejlődést.
 

<< Vissza