Man at Work - A jeligés álláshirdetés

Klasszikus eset – már velem is előfordult – mikor a hirdetéseket böngészve olyan jeligés hirdetésre találunk, ami teljesen hasonlatos az éppen aktuális állásunkkal. Az ember fejében csak az motoszkál: talán épp az én helyemre keresik az új kollégát! Persze én tudom a legjobban, hogy egy jeligés álláshirdetés mit is rMan at Work - A jeligés álláshirdetésejthet magában!

Leginkább az állhat a háttérben, hogy túl elfoglalt a cégvezető. Ők azok a cégek, akik nem foglalkoztatnak külön személyügyes kollégát, így a napi teendőkön felül megterhelő lehet számukra egy nyilvános elérhetőséggel megjelölt álláspályázat érdeklődő telefonjait és megkereséseit napokon keresztül fogadni.

Többször hallhattunk olyan véleményt is, mely szerint a jeligés állások zöme „kamuállás”, vagy hogy a hirdetőt megbízhatatlan, rossz hírű munkáltatónak titulálják, ezért kénytelen titkolni kilétét. Pedig, mint láthatjuk, a kényelem dominál a jeligés hirdetés megjelentetésénél.

Való igaz, állhat a háttérben az is, mikor a közvélemény számára és leginkább az adott pozícióban dolgozó – még meglévő – kolléga alkalmatlansága miatt nem publikus keresést takar a jeligés hirdetés. Azonban annak a valószínűsége, hogy éppen a saját állásunkkal találjuk szembe magunkat, igencsak csekély.

 

<< Vissza