Man at Work - Külföldi munkavállalás – GYIK


A Man at Work 2016 augusztusa óta külföldi munkalehetőségeket is biztosít az álláskeresők számára. Felmerülhetnek benned az alábbi kérdések így kérünk, figyelmesen olvasd át tájékoztatónkat.

Mit kell tudnod az általunk biztosított külföldi munkalehetőségekről?

Jelenleg Németországban vannak nyitott pozícióink, azonban dolgozunk azon, hogy további EU-s országokban is nyitott pozíciókat kínáljunk számodra. Minden álláslehetőségünk hivatalosan bejelentett munka. A munkavállalóra a német törvények és tartományi szabályozások vonatkoznak. (Kifizetés, adózás, szabadságolás…)

Mennyibe kerül a munkaerő közvetítés külföldre?

A magán-munkaerőközvetítők nem kérhetnek pénzt a munkavállalóktól sem belföldi, sem külföldi közvetítésnél. Amennyiben ilyen esettel találkozol, határolódj el a szolgáltatástól.

Nyelvtudás

Fontos, hogy a fogadó ország nyelvén legalább társalgási szinten kommunikálni tudj. Ez több okból is elengedhetetlen:

• Nem biztos, hogy jövőbeli munkahelyeden magyar munkatársaid is lesznek.
• Ha valamilyen problémád adódik, meg tudd értetni magad a helyi emberekkel.
• Egy stabil alap nyelvtudással el tudod kerülni az esetleges félreértéseket. (Senki sem fog jegyet adni arra, hogy hány nyelvtani hibát ejtesz, vagy nem kerek egész mondatban válaszolsz, de a szakmához kapcsolódó kifejezések és a mindennapok során használatos szavak, valamint szófordulatok ismerete és megértése elengedhetetlen.)

Hol fogok lakni? Szükséges-e saját gépjármű?

Szállást partnerünk biztosít számodra, ami a fizetésből kerül levonásra. Igyekeznek minden munkavállalót egyszemélyes szobákban elhelyezni. Ha máshol szeretnél lakni, arra is van lehetőséged, de az egyéb szálláslehetőséget egyénileg kell intézned. Saját gépjármű nem szükséges. Amennyiben mégis, úgy kollégáink erre külön felhívják a figyelmedet.

Pályakezdőknek van lehetőség?

Partnerünk nyitott minden olyan motivált és német nyelvet minél magasabb szinten beszélő emberek jelentkezésére, akik szívesen dolgoznának Németországban.

Megkaptam a munkát. Hogyan tovább?

Partnerünktől kapsz egy e-mailt amiben tájékoztatnak a munkakezdés időpontjáról, a fizetésről, munkakör megnevezéséről és a központi irodájuk címéről, ahol jelentkezned kell majd. A kinti irodából partnerünk fog téged elvinni a szállásodra, ami a munkavégzéseddel megegyező településen lesz.

+ 1 ötlet

Minden iratodról készíts fénymásolatot. Ellenőrizd, hogy dokumentumaid nem járnak–e le a közeljövőben!

Sok sikert, élményekben és tapasztalatban gazdag utat kívánunk Neked!
 

<< Vissza