Man at Work - Blog - Tévhitek, amelyek visszavetnek a karrieredben

Ami 15 vagy 20 éve igaz volt, ma már nem biztos, hogy helytálló. A megállapítás vonatkozik a munkaerő-piacra is. Mutatjuk melyek a leggyakoribb tévhitek.

Man at Work - Blog - Tévhitek, amelyek visszavetnek a karrieredben

Hosszú évekig egy cégnél kell maradnod, mert akkor tartanak megbízható munkaerőnek!
Hányszor, de hányszor hallottuk ezt, s régen valamelyest igaz is volt a megállapítás, ám 2017-ben már nem tartanak kalandornak, ha gyakrabban munkahelyet váltasz. A mai húszas-harmincas korosztály átlagosan négyévente vált munkahelyet, de előfordul az, hogy fél év után dobbantanak valahonnan. Szakmai fejlődésért, magasabb fizetésért, jobb munkakörnyezetért. Tudják, hogy mennyit érnek, s tudják azt is: szükségük van rájuk a munkaerő-piacon. Szóval, ha valóban boldogtalan vagy a munkahelyeden, akkor semmi esetre sem kell maradásra kényszerítened magad csak a számok miatt: az élet túl rövid ahhoz, hogy időd nagy részét egy szörnyű cégnél töltsd.

Ha munkakeresésről van szó, akkor a tanács így szól: a lehető legtöbb helyre add be a jelentkezésedet!
Ez sem feltétlenül igaz. Az arany középutat kell megtalálni. Ahelyett, hogy több jelentkezést küldenél, mint amennyi emberileg lehetséges, inkább csak azokhoz a cégekhez jelentkezz, amelyek tényleg érdekelnek, s amelyek a lehető legtöbb szempontból megfelelnek az elvárásaidnak.

Ha már álláskeresés, akkor a CV mellé készülő kísérőlevélről is érdemes néhány szót ejtenünkElavult nézet, hogy a motivációs levélnek célja összegezni az önéletrajzot.
Teljesen felesleges. Ha így teszel, nem fogod tudni azt a lelkesedést közvetíteni általa, amely elengedhetetlen annak megállapításához, vajon illeszkedsz-e a cégkultúrába. A motivációs levél lehetőség arra, hogy elmondd a munkáltatónak, hogyan kapcsolódsz a céghez, mit tartasz benne értékesnek, másnak, speciálisnak. Bármilyen személyes történettel is tudsz kapcsolódni hozzájuk, azt írd bele bátran.

Füllenteni sem kell feltétlenül. Még akkor sem, ha esetleg rések vannak a munkatörténetedben.
Bármennyire is hihetetlennek tűnik, a fejvadászok és a HR-esek értékelik az őszinteséget, akkor is, ha azt kérdezik, miért tartottál ennyi szünetet két munkahely között. Nagyon fontos, hogy ilyenkor mondd el nekik, mit tapasztaltál meg, mit tanultál ebből a helyzetből, és hogyan tudtál fejlődni általa. Ha pedig személyes életesemény miatt hagytál ki pár hónapot, azt se féld megosztani. Nem fogják leharapni a fejed.