Man at Work - Blog - Találj örömet a munkádban!

Egyértelműnek tűnik, de nem egyszerű feladat. Azért, hogy sikerrel járj, először választ kell találnod néhány kérdésre, így elkötelezett lehetsz.

Man at Work - Blog - Találj örömet a munkádban!

Egy jó munkát elkezdeni kicsit olyan, mintha egy új párkapcsolatba lépnénk valakivel. Az elején még minden tökéletes, mindenki a legjobb arcát mutatja, de aztán vagy jön a feketeleves, vagy boldog, gyümölcsöző és stabil időszak köszönt be.

Persze mindenki az utóbbira vágyik. Ennek eléréséhez a kulcs, hogy elkötelezettek maradunk a munkánkban. Ha pedig hajlandóak vagyunk arra, hogy ezen dolgozzunk, elkerülhetjük a „kapcsolatot” fenyegető csapdákat. De hogyan? Mutatjuk.

Az elkötelezett alkalmazottak keményen dolgoznak karrierjük érdekében, a fejlődést tartják szem előtt. Egy közelmúltban publikált tanulmány rávilágított, hogy a fejlődés bír a legnagyobb hatással a pozitív munkahelyi életre, vagyis mindarra a dologra, amit egy munkanap alatt gondolunk, érzünk vagy teszünk. A pozitív munkahelyi élet a hihetetlenül értékes, kreatív produktivitásnak a táptalaja. Tudjuk, hogy bizonyos dolgok nem rajtunk múlnak, ám a legtöbbet mi magunk tehetünk ezért a belső lángért, hajtóerőért.

Először is fel kell térképezned a munkahelyed. Hogy miért? Nehéz jól érezni magunkat a munkában, ha nem tudjuk, miért dolgozunk pontosan. Hasznos lehet két szempontból is megnézni az adott munkát: hol tartasz te és hol a vállalat. Milyenek a kilátásaim? Milyen jutalmat kapok az erőfeszítéseimért? Vállalati szinten pedig érdemes azt vizsgálnod, hogyan járulsz hozzá a cég sikereihez. A válasz azért nagyon fontos, mert azok a dolgozók, akik ismerik a cég küldetését, és önmagukat is el tudják helyezni ebben, sokkal elkötelezettebbek, mint akik nem.

Fontosak a kihívások is. Ha a feladatod untat, nem maradhatsz hosszú távon boldog. Az unalom elkerülésének legegyszerűbb módja az új kihívások és lehetőségek keresése. Még akkor is, ha esetleg fenyegetőnek tűnnek. Gondolj rájuk úgy, hogy tőlük fejlődnek a képességeid. A hibák nem írnak le minket, hanem inkább megmutatják, hogyan kezeljünk hasonló problémákat a jövőben.

És persze a kommunikáció. A magasan elkötelezett munkavállalók közel fele minden héten kap visszajelzést a munkájáról. Kérjük meg a vezetőnket arra, hogy hetente adjon őszinte visszajelzést, ha eddig nem tette. Beszélj nyitottan és őszintén neki arról, min dolgozol, és hogyan segíthet ő céljaid elérésében.

Végezetül pedig ne feledd: az elkötelezettség nem olyasvalami, ami automatikusan megszületik az emberben, és arról sem lehet döntést hozni, hogy márpedig innentől kezdve elkötelezettnek fogod magad érezni. A párkapcsolatokhoz hasonlóan itt is folyamatosan dolgozni kell azért, hogy ki ne hunyjon a láng.