Man at Work - Blog - Ne legyen őrült hajsza az álláskeresés!

Sokak szerint az aktív álláskeresés is felér egy normál munkával, egyesek akár heti 40 órát is eltöltenek az ehhez kapcsolódó tevékenységekkel. Bármennyire is hihetetlennek tűnik, itt is figyelni kell a munka és a magánélet egyensúlyára.

Man at Work - Blog - Ne legyen őrült hajsza az álláskeresés!

Persze jó kérdés, hogyan számszerűsíthető időben az álláskeresés, de ha összeadjuk az online keresés, az önéletrajz- és motivációs levélírás, az interjúkra való felkészülés, a kapcsolattartást és az utazás idejét, könnyen kijöhet a heti 40 óra. Ez pedig már önmagában is kiégéshez vezethet, ezért mindenképpen szükséges itt is megtartani a kényes egyensúlyt.

Hogyan érhetjük el mindezt? Nos, érdemes tudni, hogy az álláskeresők is sokkal produktívabbak a keresésben, ha tevékenységük fókuszált és megtervezett. Hasznos lehet, ha rangsoroljuk a teendőinket, kisebb tevékenységekre bontjuk a keresést, és szigorúan tartjuk magunkat a tervhez.

Ez lehet személyes vagy online kapcsolatépítés, motivációs levelek írása cégeknek, kapcsolatfelvétel fejvadász cégekkel vagy épp a mai világban egyre fontosabb LinkedIn profil tökéletesítése. A legfontosabb, hogy az aktivitásaink közül válasszuk ki a 4 legfontosabbat, s azokba fektessünk a legtöbb energiát.

Tudjuk, ha épp munkát keresel, lehet, már elég szétszórt vagy és depressziós. Aggódhatsz a pénz miatt, és folyamatosan szembe kell nézned a kudarc érzésével is. Félhetsz a jövőtől, különösen, ha már nem vagy pályakezdő, és nem éppen hiányszakma az, amiben jártas vagy. Nem csoda, ha mihamarabb szeretnél túl lenni ezen az időszakon, de a sikert nem biztos, hogy a folyamatos munkakeresés hozza meg.

Sokkal hatékonyabb leszel, ha csak naponta pár órát töltesz a gép előtt, a fennmaradó időben pedig csinálsz valami olyat, amitől hasznosnak érzed magad. Ugyan a végső cél a megfelelő munka megtalálása, ám legyenek kisebb részcéljaid is, amiket megünnepelhetsz egy aprósággal.