Man at Work - Blog - Kérdezzünk mi is bátran az állásinterjún!

Fontos tudni, hogy egy állásinterjún nemcsak a HR-es, hanem a leendő munkavállaló is nyugodtan tehet fel kérdéseket. Sőt, az okosan kérdező jelölt különösen jó benyomást is tehet a leendő munkáltatóra.

Man at Work - Blog - Kérdezzünk mi is bátran az állásinterjún!

Kérdezni tudni kell. Röviden talán így foglalhatnánk össze a lényeget. Valamivel hosszabban úgy fogalmazhatjuk meg a dolgot: a munkáltató és a munkavállaló számára legfontosabb dolgokra érdemes rákérdezni egy interjún, hogy pozitív benyomást keltsünk.

A cégből ugyanis alaposan fel kell készülni és evidenciákra nem érdemes rákérdezni, mert egész egyszerűen alkalmatlannak és felkészületlennek fognak nézni. Az alábbi kérdések alapján viszont világos képet kaphatunk a vállalatnál kínálkozó lehetőségekről, a velünk szemben helyet foglaló HR-es pedig megbizonyosodik arról, hogy rátermett és céltudatos jelölttel van dolga.

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy mit várnak el tőlünk az első három hónapban?
Hogy miért fontos ez a téma? Nos, a rátermett jelölt azonnal tisztában akar lenni a követelményekkel, mert nem akar heteket arra szánni, hogy fokozatosan megismerje a szervezet működését.

Legalább ilyen lényeges az is, hogy melyek a cég legfontosabb célkitűzései, s a munkánkkal hogyan járulhatunk hozzá azok eléréséhez?
Első blikkre kicsit sablonosnak és hízelkedőnek tűnhet ez a kérdés, ám a gyakorlatban arra irányul: a meghirdetett állásnak mekkora jelentősége van a cég szempontjából, s lesz-e súlya a jelölt által elvégzett munkának. A kiváló jelölt ugyanis jelentőségteljes munkára vágyik, amely hozzájárul egy nagyobb cél eléréséhez, és olyan emberekkel akar együtt dolgozni, akik hasonlóan állnak a feladataikhoz. Különben a munkájának nem lenne különösebb értelme.

Arra is érdemes rákérdezni, hogy a munkatársak hány százalékát hozták a céghez azok, akik már itt dolgoztak.
Hogy miért fontos ez? Azok a dolgozók, akik szeretik a munkájukat, másoknak is jó szívvel ajánlják a céget. Ha sok olyan dolgozó van a cégnél, akiket az ottani kollégák csábítottak oda, ez ékes bizonyítéka annak, hogy fejlett a vállalati kultúra, azaz jó munkahelyről van szó.

Milyen terveik vannak különleges esetekre?
Ez is igen fontos kérdés, ami arra irányul, hogy mi történik abban az esetben, ha például új versenytárs lép be a piacra, esetleg a kormányzat váratlan, új szabályozást vezet be, hirtelen nő a nyersanyagok ára vagy változnak a gazdasági trendek. Munkáltatói szempontból is teljesen érthető, sőt imponáló, ha a jelölt arra is kíváncsi: van-e kész terve a cégnek arra az esetre, ha váratlanul történik valami.