Man at Work - Blog - Informatikai megoldásokkal a boldogabb munkavállalókért

A boldog alkalmazott 31 százalékkal produktívabb, 37 százalékkal többet ad el és a kreativitása háromszor magasabb – áll egy közelmúltban nyilvánosságra hozott tanulmányban. De hogyan tegyük boldoggá munkavállalóinkat? Például IT-s megoldásokkal.

Man at Work - Blog - Informatikai megoldásokkal a boldogabb munkavállalókért.

Elsőre persze furcsának tűnhet az ötlet, ám a gyakorlati példák alapján rögvest érthető lesz majd az egész folyamat. Kezdjük az elején, a dolgozói kommunikációval. Talán ez a legfontosabb, hiszen a munkavállaló akkor érzi jól magát, ha úgymond emberszámba vesszük. Beszélgetünk vele, meghallgatjuk az ötleteit, gondját, baját. És persze akkor a legboldogabb, ha mindezt az első számú vezető teszi.

Ez azonban a gyakorlatban kivitelezhetetlen, s itt jön képbe az informatika. Keressük meg azokat az általános kommunikációkat, amelyek automatizálhatók és tereljük informatikai útra, ilyenek lehetnek például a beosztásterv, a túlóra igénylés, a munkaruha és védőeszköz igénylés, de arról is kérdezhetjük őket megkapnak -e minden információt a munkájukhoz. Mindig tartsuk szem előtt, hogy az informált alkalmazott nyugodtan végzi munkáját, nem azt találgatja, hogy vajon foglalkoznak-e egyáltalán a kérdéssel vagy sem vezetői szinten.

A legjobban teljesítőket jutalmazzuk plusz szabadnapokkal. Első látásra ez bevételkiesésnek tűnhet, de hosszútávon megtérül. Biztosak lehetünk benne, hogy a kollégánk szabadsága előtt felelősséggel elvégzi feladatait és a szükséges információkat átadja helyettesítőjének. Ezt a célt tudja hatékonyan támogatni egy távollét tervező alkalmazás, amiben a dolgozó az egész éves távolléteit képes megtervezni és jóváhagyatni.

Alakítsunk ki kisebb közösségi helyeket, ahol az alkalmazottak nyugodtan átbeszélhetik, és hatékonyan át tudják adni egymás számára az információkat. A mai trendeket követve akár online üzenőfal segítségével is tájékoztathatjuk munkavállalóinkat. A fiatalabb generáció tagjainál már elvárás, hogy a vállalat digitálisan kommunikáljon velük, egy olyan virtuális közösségi térben, amely megszokott, jól ismert számukra. Ezeket az eszközöket érdemes a közös pihenőterekben elhelyezni.

Végül egy igen fontos dolog, amiről rengeteg vezető elfeledkezik. Ez pedig a munkatársaink elismerése. A jól elvégzett munkát, köszönjük meg nekik minden vállalati fórumon. A cél az, hogy minél több ember lássa, erre is jók az IT-s alkalmazások. Egy köszönet nem kerül semmibe, azonban mindenkinek jól esik és emellett elismerést jelent, emeli a kolléga vállalton belüli státuszát. Fontos azonban, hogy csak indokolt esetben, s mindenkinek valós érdeme szerint osztogassuk.