Man at Work - Blog - Kölcsönzött munkatárs - Az első benyomások

Ahogy már a múltkor is írtam Nektek, végtelenül örülök, hogy egy ilyen nemes célért dolgozó csapat tagjává válhattam a Man at Work Kft. segítségével. Sem emberileg, sem szakmailag nem mondható könnyűnek, amit az alapítvány orvosai, nővérei, mentősei tesznek a kis csöppségekért.

De a tetteknél is nehezebb megtalálni a megfelelő szavakat, amikor látjuk a riadt, aggódó szülőket, akik nyugtatásra, mielőbbi tájékoztatásra várnak, miközben a szakemberek a bűvös ajtó mögött gyermekük életéért küzdenek.

Időnként előfordul, hogy a kétségbeesett hozzátartozókkal a legrosszabb hírt kell közölni. Ilyenkor a könnyeivel is küzdő ember szíve elszorul. De erőt ad a tragédiák feldolgozásához, s a mindennapi munka folytatásához, amikor azt közölhetjük a boldog szülőkkel, hogy a bébihordóban végre hazavihetik a kis csöppséget.

Így, a kezdet kezdetén, mint adminisztrátor nem könnyű mindehhez hozzászokni. Az viszont varázserejű, amikor ilyen leveleket olvasok:

„Lányom születésekor egy időre igénybe kellett vennünk a PIC* osztály szolgáltatásait, nagyon nehéz időszakot éltünk át. Már az első pillanatokban megnyugvással töltött el bennünket, hogy szakmailag és emberileg is jó kezek irányították a sorsunkat és végül egy makkegészséges kisembert kaptunk a kezeink közé. Míra ma már ötéves és korosztályát megelőzve, testileg és szellemileg is nagyon aktív gyermek.” Ladányi Tamás asztrofotós

„Megszületett kisfiúnk, Balázs. A rémületes fordulat ellenére valahogy éreztük, jó kezekben van. Nagyon emberien, támogatóan bántak velünk, rémült szülőkkel, korrekt tájékoztatást adtak, fogták a kezünk a bajban. Az osztályt megismerve megtapasztaltuk, hogy itt minden másképpen működik, mintha nem is Magyarországon lennénk, hanem Európa boldogabbik felében. Azóta megtudtuk, hogy ez nem anyagi, hanem csakis az emberi erőforrásoknak köszönhető. Az osztály működését komoly erőkkel támogatja a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány, azt a lélegeztető gépet is az alapítvány ajándékozta a kórháznak, amelyen Balázs gyógyult. Összeszorul a szívem a gondolatra, hogy ezeket a támogatásokat az osztály orvosai a szabadidejükben igyekeznek felhajtani. Csak annyit kérek mindenkitől, mérlegeljen: a mi gyerekeinket mentik a mi városunkban a mi elkötelezett orvosaink. Támogatásunk nem lehet ennél jobb helyen, aki ide fizet a pénzével, biztosan életet ment!” Kövi Szabolcs zeneszerző

*Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány az esetek nagy százalékában a Csolnoky Ferenc Kórház PIC – perinatális intezív osztályára – szállítja a gyógyításra szoruló kisbabákat. Ha valamelyik városi kórházban megszületett gyermekkel baj van, rohamkocsinkat riasztják, amely komplett intezíves felszereléssel és személyzettel a helyszínre siet, ellátja a beteget, és osztályunkra szállítja további kezelésre. A megyében valamennyi beteg újszülött és koraszülött ellátása itt történik. A megyén kívül a siófoki részben a székesfehérvári kórháznak nyújtunk hasonló segítséget. Évente 150 körüli mentést végzünk.
 

<< Vissza