Man at Work - Blog -  Uborkaszezon? Olyan nincs! Nyári álláskeresés felsőfokon és lazán

Itt a nyár és munka nélkül maradtál? Ne csüggedj, nem minden cég húzza le a rolót ebben az évszakban sőt, a legtöbb még jobban rákapcsol.

Man at Work - Blog -  Uborkaszezon? Olyan nincs! Nyári álláskeresés felsőfokon és lazán

Elmondom Neked, hogy a Balaton part tele van lehetőséggel. Rengeteg dolgozó ment ki külföldre egy jobb élet reményében, így az itthoni cégek igen nehezen találnak embert, akik a szezonra elköteleződnének. Ha végigmész a plázson, biztos, hogy találsz felszolgálói, pultos, szakács, szobalány-állásokat. Ezeknek egy része valóban fel sem kerül a netre, úgyhogy a munkakeresést kösd össze egy jó kis nyaralással, közben pedig megtalálhatod nyári pénzkereseti forrásodat.

Ha szeretsz fesztiválozni, de úgy önmagában már unod a lébecolást a kitaposott füvön, keresd meg a szervezőket, valószínűleg tudnak munkát adni, ha időben jelentkezel. Amennyiben csak kosztot és kvártélyt kapsz, azt is érdemes meggondolni, közben ismerkedésre biztos lesz idő, ennek során is alakulhat valami munka a fesztivált követő időszakra. Újságíróként akár beszámolhatsz eseményekről, vagy ajánlhatod azokat egy-egy portálnak, sajtójegyet biztosan tudnak Neked intézni.

Kirándulással egybekötött álláskeresés is lehet egy várlátogatásból. Válassz ki turisztikai célpontokat az országban, ahova szívesen mennél, ahol szívesen lennél és menj el önéletrajzzal és jó okokkal, hogy Te miért is lennél adott helyen egy nagyon jó választás. Vízpartokon, kulturális rendezvényeken biztos leesik egy-egy időszakos pozíció, még ha nem is álomfizetésért. Gondolj a kapcsolati tőkére, ha ismerkedsz és bizonyítasz, hosszabb távon is kialakulhat valami.

Miközben utazol, a telefonon is csekkolhatod, van-e valami újdonság a Man at Work honlapján. Aztán hagyj magadnak pihenőidőt is, ne add fel, próbálkozz és sikerülni fog.