Man at Work - Blog - Száműzzük örökre a stresszt!

Néha nem elég a gőzölgő a tea, a kandallóban ropogó tűz és két hét szabi ahhoz, hogy elűzzük az életünkből a stresszt. A „végleges győzelemhez” a mindennapjainkon is változtatni kell, mégpedig sürgősen.

Man at Work - Blog - Száműzzük örökre a stresszt!

A stressz mértéke ugyanis attól függ, hogy az egyén mennyire képes kezelni, hogyan látja az azt kiváltó okot, illetve tud-e válaszolni rá. Épp ezért nem szaporítjuk a szót, mutatjuk is milyen területeken érdemes változtatni, hogy jobban érezzük magunkat.

Először is csillapítsuk a terhelést. A stressz egyik fontos kiváltó oka ugyanis a munkahelyi nyomás. Tudom, könnyű ezt így leírni, de a gyakorlatban is megéri megpróbálni. Hosszú távon az egészségünk is megsínyli a folyamatos nyomást. Első körben érdemes kísérletet tenni a jelenlegi munkakörnyezet megváltoztatására, ha pedig nem megy, akkor váltani kell, nincs mese.

Szakemberek szerint az is segíthet, ha háziállatot tartunk. A kutyák-macskák sokkal boldogabbak, mint az emberek. Tele vannak szeretettel, és rengeteget taníthatnak nekünk arról, hogy mit is jelent az élet. Egy háziállat növeli az egészséget, csökkenti a stresszt, és több nevetéssel ajándékoz meg minket.

A fogyasztói társadalom egyik hátránya, hogy a kiváló marketingnek hála számtalan felesleges bútort, ruhát, háztartási eszközt, konyhai berendezést vásárolunk, s az esztelen felhalmozás számos esetben stresszt okozhat. A rend egyben azt is jelenti, hogy nem vesszük magunkat körbe mindenféle kacattal, és mihamarabb nekiállunk a szortírozásnak, így egyszerűbben élhetünk. Mindez a gyakorlatban annyit jelent, hogy tényleg csak a szükséges dolgokkal vesszük körbe magunkat, és így sokkal több helyet szabadítunk fel azoknak, amelyeket tényleg megbecsülünk.

Energiavámpírok kíméljenek! Ez legyen a jelszavunk. Elképesztő, hogy mennyi energiát tudnak leszívni rólunk a fárasztó emberek. Ennek következményeként pedig elapad az összes lelkesedésünk az élet iránt. Szabaduljunk meg tehát a számunkra felesleges emberektől, s koncentráljunk arra, ami valóban feltölt.