Man at Work - Blog - Sokfélék vagyunk, fogadjuk el!

A neurodiverzitás lényege, hogy elfogadjuk, az agyberendezkedés egyénileg változó, és nincs ebben semmi különös. Inkább segítsük az átlagostól eltérő munkatársak beilleszkedését és kibontakozását, mert a cégünk is profitálhat ebből.

Man at Work - Blog - Sokfélék vagyunk, fogadjuk el!

Néhány nyugati multinacionális cég már megértette a neurodiverzitás fontosságát. Külön munkacsoportot is létrehoztak, amely a neurodivergens munkatársak beilleszkedését és optimális munkavégzését segíti.

Mindez nemcsak öncélú jótékonyság, a szakértők szerint a neurodiverzitásnak jól kimutatható üzleti értéke is van. – A társadalom összes szférájában mindenki hozzátesz valamit a közös jóhoz. És csak akkor tudjuk hasznosítani az egyének különleges potenciálját, ha arra bátorítjuk őket, hogy ne akarják elnyomni magukban azon tulajdonságaikat, amelyekben különböznek másoktól – írta le blogjában a kezdeményezés lényegét egy amerikai író.

Nagyon fontos, hogy egy cég ne azért vegyen fel speciális képességű alkalmazottakat, mert ez jól mutat a társadalmi felelőségvállalásról szóló jelentésében. Sokkal inkább az a lényeg, hogy valóban értékelni és tisztelni tudják a diverzitást. A Szilícium-völgy vezető cégei például már óriási eredményeket köszönhetnek a náluk dolgozó autistáknak.

Jogosan merül fel a kérdés minden cégvezetőben: hogyan vezessük be a neurodiverzitást a gyakorlatban? Az első és legfontosabb, hogy minden új munkatárssal érzékeltessük: a cégünknél a neurodiverzitás természetes dolog. Tegyük lehetővé, hogy – akinek erre van igénye – nyugodt helyen dolgozhasson, ne egy open office-ban. Ügyeljünk a mentális egészségi problémákra. Például jöjjenek létre támogató csoportok, ahol szabadon lehet beszélni például a kiégésről, az önértékelésről vagy épp az alvásproblémákról. A végső cél, hogy a magukat neurodivergensnek valló személyek biztonságban érezzék magukat a munkahelyükön és ki tudjanak bontakozni.