Man at Work - Blog - Siker női vállalkozóként? Igen!

Ha van megfelelő stratégiád, a férfiak között is lehet érvényesülni a versenyszférában. Persze vannak akadályok és nehézségek, de a legfontosabb, hogy bízz magadban! A nőknek ugyanis megvan minden képességük és lehetőségük arra, hogy sikeresek legyenek az üzleti életben, annak ellenére is, hogy sok iparágat a férfiak „uralnak”. A következő kulcstulajdonságok és készségek szükségesek az áttöréshez.


Man at Work - Blog - Siker női vállalkozóként? Igen!1. Nőkkel és férfiakkal egyaránt tudj együtt dolgozni

Az akadályok és kihívások elkerülésének legjobb módja az, ha szemet huny a nemek közti különbségek felett. Gyakori hiba, hogy a nők megpróbálnak úgy dolgozni, mint a férfiak, pedig sokkal jobb, ha a saját személyes erősségeikre figyelnek. Hogy melyek ezek? Nos, a nők általában jobban látják a lehetőségeket, nagyobb figyelmet szentelnek a részleteknek, s a diplomácia területén is több kört rávernek a férfiakra. Ezek pedig alapvető készségek napjainkban.

2. Bízz a megérzéseidben!

Bízz az intuíciódban, és legyél magabiztos az összes üzleti kapcsolataidban. Ne tartsd vissza magad és a friss ötleteidet, és légy felkészülve arra, hogy véleményt kell alkotnod. A bukás lehetősége ne tartson vissza a kockázatvállalástól, és mindig mély meggyőződéssel állj ki magad mellett.

3. Vedd magad körbe olyan emberekkel, akikre szakmailag felnézel

A jó vezető titka az, hogy olyan pozitív, megoldásorientált, s szakmailag kiváló emberekkel veszi körbe magát. Ők ugyanis kiegészítik erősségeidet, kijavítják hiányosságaidat, és segítenek, hogy ne rugaszkodj el a valóságtól. Ilyen lehet egy coach, aki felgyorsíthatja a szakmai fejlődésed, de a saját szakterületeden alkalmazhatsz egy tanácsadót is, akivel meg tudod vitatni a döntések hátterét.

4. Légy határozott, de ne tolakódan agresszív!

Légy büszke rá, hogy nő vagy, s másképp gondolod és teszed a dolgokat. A tárgyalásokon azonban, ha a szükség úgy hozza, mindig légy kemény és határozott, az üzleti életben néha csak így veszik komolyan az embert. Ügyelj azonban rá, hogy ne ess túlzásba, inkább felkészültséget és magabiztosságot sugározz, mintsem agressziót.