Man at Work - Blog - Rázós kérdések az állásinterjún

Nem egyszerű feladat elkápráztatni egy interjún a sokat látott HR-es szakembereket, de ha ismerjük logikájukat jó esélyeink lehetnek elnyerni a hőn áhított állást. Csak ügyesen!

Man at Work - Blog - Rázós kérdések az állásinterjún

 

Az általános kérdések mellett, mint például „Hogyan látja magát öt év múlva?” egyre furfangosabb módon próbálják kideríteni alkalmasságunkat/alkalmatlanságunkat egy-egy interjún. Nézzük a konkrét példákat!

Hogyan jellemezné magát egyetlen szóval?

Itt arra kíváncsiak milyen a személyiségünk, s passzolunk –e a vállalati kultúrába. A jó válasz a pályázott munkakörtől függ. Például könyvelői állás esetén a „kreatív” nem biztos, hogy nyerő megoldás, és megfordítva, ha reklámszövegírót keresnek, a „pedáns” jelző szintén kívül esik a lehetőségek körén. Annyi bizonyos, hogy legyünk magabiztosak és kissé konzervatívak, az öncélú viccelődést hagyjuk kicsit későbbre, itt nem biztos, hogy célra vezető lesz.

Miért hagyta ott / akarja otthagyni az előző munkahelyét?

Na tessék, rögtön egy igen rázós kérdés, hiszen arra kíváncsi a HR-es, hogy bennünk van –e hiba? Ki akarja deríteni, hogy nehezen illeszkedünk –e be egy munkakörnyezetbe esetleg hamar ráununk –e egy munkára? Jó tanács, hogy ne öntsd ki a szíved, s hiába nagy a kísértés, ne kezdd el módszeresen szidni az előző munkahelyed, a főnököd vagy épp a munkatársaid. Dicsérd a céget, még akkor is, ha szívből utáltál ott melózni. Azért ne túl hosszan, hiszen leléptél onnan. Beszélj inkább arról, hogy a képességeidet olyan cégnél szeretnéd kamatoztatni, mint az övék. Az interjú előtt nézz utána a cégnek, s tényekre hivatkozva kezdd el dicsérni, mindez zene lesz a HR-es füleinek, ebben biztos lehetsz.

Milyen főnökökkel és beosztottakkal tudott a legjobban, illetve a legkevésbé kijönni, és miért?

Ismét az előéleted a téma, de ne ess kétségbe. Csak arra kíváncsi mennyire vagy nehéz eset. Kikerülni persze nem lehet a válaszadást, így valamelyest őszintének kell lenned, hiszen később úgyis kiderül az igazság. A nyerő taktika az, ha a negatív dolgok mellett a pozitívakat emeled ki, s végül ezek kerülnek többségbe. Egy konkrét esetről is beszámolhatsz, amikor a hatékony kommunikációnak köszönhetően sikerült megoldani egy szokványos munkahelyi konfliktust.