Man at Work - Blog - Praktikák 50 feletti álláskeresőknek

Az álláskeresés amúgy sem egyszerű folyamata 50 év felett talán még nehezebbé válik, annak ellenére, hogy tapasztalt, lojális és komoly kapcsolati tőkével rendelkező munkavállalókra minden cégnek szüksége van. A helyzet azonban nem reménytelen, adunk néhány tuti tippet ahhoz miképp érdemes nekiállni.


Man at Work - Blog - Praktikák 50 feletti álláskeresőknek

Az egyik legfontosabb kulcs a sikerhez, ha alaposan átgondoljuk hol, milyen területen számítunk értékes munkaerőnek. Bőven akadnak olyan ágazatok, ahol kort inkább előnynek, mintsem potenciális hátránynak tartják. Ilyen például a szociális munka, a nyugdíjas szolgáltatások vagy épp a komplett egészségügy, de a fiatal felnőtteket segítő nonprofit és civil szervezeteknél is érdemes körbenézni.

Legyünk kedvesek és naprakészek! A CV-ben nem feltétlenül kell a 20-25 esztendővel ezelőtti munkatapasztalatokra helyezni a hangsúlyt, inkább sugározzunk kedvességet és magabiztosságot, s mutassuk be magunkat nyitott, gyorsan tanuló személyiségnek. Egy szó, mint száz: a pályázatunkat böngésző HR-esek érezzék rajtunk, hogy lépést tartunk a jelenlegi piaccal, s ismerjük annak szabályait, változásait.

Mérjük fel a piaci értékünket! Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az álláskeresés során az erősségeinkre koncentrálunk, a tapasztalatunk, a bölcsességünk és az érettségünk mentén pozícionáljuk magunkat a munkaerőpiacon. Ne feledjük: a korunkon nem változtathatunk, de hozzáállásunkon és a cselekedeteinken igen!

Ne féljünk a változástól, az ismeretlentől! Ez az egyik legnagyobb rákfenéje az egész folyamatnak. Az emberek java része ugyanis retteg a változástól, inkább választja a biztos rosszat, mint az ismeretlent, ami a jobb élet reményével kecsegtet. Óva intünk mindenkit a felesleges kockázatvállalástól, ám azért az érdemes tudni, hogy egy felmérés szerint mintegy 82 százaléka lett sikeres azoknak az embereknek, akik 45 éves koruk után döntöttek a karrierváltoztatás mellett. Ha tehát új utakra szeretnénk lépni, nézzük meg, mi szükséges ehhez. Menjünk vissza akár az iskolába is, végezzük el a szükséges képzéseket, így biztosabbak lehetünk magunkban.

A tapasztalat és az érettség mellett a kapcsolati tőke az, amiben az Y-generáció fölé nőhetünk. Ne legyünk hát restek kihasználni ezt! Néha nem elég az önéletrajzok küldözgetése a sikerhez. Használjuk ki inkább, hogy az évek során annyi embert megismertünk, s lássuk el őket olyan infókkal, amelyeket adott esetben továbbadhatnak saját körüknek. Így olyan munkákat is megkaphatunk, amelyeket meg sem hirdetnek nyilvános felületeken.