Man at Work - Blog - Pihentető szabadság, avagy hogyan ne dolgozz a vakáció alatt

Itt a nyár, egy végre pihentetőbb időszak. Vagy mégsem? Hiszen mind tudjuk: lehetetlen teljesen elszakadni a munkahelyi teendőktől. Mégis, hogyan teremtsünk egyensúlyt a munkánk és a jól megérdemelt pihenés között?

Man at Work - Blog - Pihentető szabadság, avagy hogyan ne dolgozz a vakáció alatt

Elsőként állíts össze egy tervet! Tedd átláthatóvá magad előtt a munkahelyi feladatokat és rendszerezd azokat. Messze előregondolva tervezz a nyári szabadságokkal, és a munkacsoporton belül is egyeztess, mert valakinek mindig a fedélzeten kell maradnia.

Dolgozz előre! Persze tudjuk, nem mindig lehetséges, de ha igen, akár erőn felül is dolgozz többet. Megszabadulsz a terhektől és képes leszel valóban magadra és a családodra összpontosítani a nyaralás ideje alatt. Rajtad is múlik, hogy legyen lehetőséged a feltöltődésre!

Próbálj meg egyensúlyra törekedni! Alakíts ki szabályokat arra, hogy mikor és hogyan fogsz dolgozni, például minden nap csak kora este nézd meg a postafiókodat. Közben ügyelj arra is, hogy ez ne vegyen el minőségi időt a családodtól.

Persze ettől még jöhet egy váratlan probléma, amit azonnal kezelni kell. Ilyenkor a kapcsolati tőke megléte az, ami segíthet. Gondoljunk arra, hogyha váratlan nehézségekkel kell szembenézni, akár a munkában, akár a privát életben, megfelelő ismertségekkel könnyen találhatunk olyasvalakit, aki feloldja a problémás helyzetet és segít. Épp ezért fontos, hogy mind a munkánkban, mind a kapcsolatépítésnél is tudatosak legyünk.