Man at Work - Blog - Optikai csalódás – hogyan tűnhetsz magasabbnak, mint amekkora vagy?

Van egy-két ügyes fogás, hogyan tűnhetsz magasabbnak. Hogy miért? Vizsgálatok bizonyítják a tényt, hogy a magasabb emberek könnyebben érnek el sikereket, nagyobb tud lenni a tekintélyük, mindez természetesen függ a tartástól és a kisugárzástól is, de valóban: egy grizzly ránézésre is hatásosabb, mint egy kisegér.

 

Man at Work - Blog - Optikai csalódás – hogyan tűnhetsz magasabbnak, mint amekkora vagy?

5 kipróbált tipp, hogy magasabbnak tűnjünk az üzleti életben:

1. Süppedősebb fotel
Azaz eltérő magasságú ülőalkalmatosságok elhelyezése. Ha vezető vagy és egyben alacsony, akkor bátran élj a trükkel. A tárgyaláson úgy helyezd el a székeket, fotelokat, hogy a Tiéd ülőfelülete magasabban legyen, mint az érkezőé. Persze csak akkor, ha nem lényegesen magasabb, különben komikussá válhat a helyzet.

2. Helyzeti előnyök
Azaz elhelyezkedés szempontjából adódó trükkök. Ha előadsz, kérhetsz egy pulpitust, ha beosztottakkal vagy, de akkor hozzád hasonlóakkal tárgyalsz, nyugodtan állj fel, amikor beszélsz, és úgy magyarázz tovább. Vagy, ha a helyzet engedi, az asztal sarkára is ülhetsz, amelyiknél a másik dolgozik. Kissé lekezelő ugyan, de itt most tekintélyed növelése a cél.

3. A figyelem megvonása, kimozdulás a helyzetből
Ha Te kerülsz a fenti esetben az elnyomott szerepébe, akkor azonnal állj fel! Kapásból nem tornyosul föléd senki. Ha két ember egy magasságban, álló pozícióban társalog, máris alakul az egyensúly. Ha még úgy is az aurádba férkőzik, egyszerűen sétálj el, fordíts hátat „gondolkodom”-jelszóval. Szünet keletkezik, esetleg döbbenet is, de a lényeg, hogy a másik fél meglepődik és várja a reakciót. Így máris Nálad a labda. Fölénybe kerültél.

4. Dress code
Kicsiként a megfelelő mintájú és fazonú ruhával magasító hatást érhetünk el. Hölgyként nem kérdés a magas sarkú, vagy a magas talpú cipő – nem platformra gondolok, illetve visszafogott smink. A férfiaknak pedig egy drága óra sokat segít tekintélyük jelentős megnövelésében.

5. Karizma = erő
Az egyenes testtartás, a megemelt fej, a lendületes járás mind arról tanúskodik, hogy az illető hisz magában és szereti az életet. Nem csupán az közlekedik így, aki már magabiztos. Te is elkezdheted a peckes járást, a mosolygást, a másokra tekintést, így máris jobban bízol majd magadban.