Man at Work - Blog - Nem minden a képzettség és a szakmai tapasztalat…

Akkor is jó eséllyel pályázhatsz egy állásra, ha pontosan nem felelsz meg a követelményeknek. Rengeteget számítanak olyan értékes tulajdonságok is, mint a proaktivitás vagy a küldetéstudat.

Man at Work - Blog - Nem minden a képzettség és a szakmai tapasztalat…

Biztosan ismerős a szöveg: dinamikusan fejlődő cég magasan képzett, fiatal, legalább három nyelven beszélő, több éves szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállalót keres. Ilyenkor aztán az átlagos álláskereső nyel egy nagyot és tovább kattint/lapoz. Pedig nem biztos, hogy igaza van!

Akkor is eséllyel indulhatunk „harcba” egy jó állásért, ha nem mindenben felelünk meg a kívánalmaknak. Ennek két oka is van. Egyrészt az, hogy a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben nagyon nehéz olyan munkavállalót találni, aki minden szempontból tökéletes egy adott feladatra. Másrészt pedig a legtöbb cégnél igyekeznek rugalmasan kezelni, hogy mit is várnak el a jelentkezőtől. Sok esetben kompenzálni lehet bizonyos hiányosságokat, ha a jelölt egyéb tekintetben roppant ígéretesnek tűnik. Mutatjuk is miről beszélünk!

A HR-szakemberek szerint nagyon könnyen meg lehet állapítani, hogy valaki azért jelentkezik-e egy állásra, mert meg kell élni valamiből, vagy mert komoly céljai vannak. A cég szempontjából ugye korántsem mindegy a dolog. Az utóbbi típusba tartozók sokat kérdeznek, mert meg akarják tudni, hogy az adott társaságnál be tudják-e teljesíteni a küldetésüket, amelyet kigondoltak maguknak. Ismerni akarják a cég hátterét, ismerni akarják a stratégiát, s az sem közömbös számukra, hogy az adott társaság miként különbözteti meg magát a versenytársaktól, vagy épp hogyan gondoskodnak az alkalmazottakról. Egy szóval kíváncsiak és alaposak.

Persze túlzásba nem érdemes vinni a dolgot, de annyi bizonyos: a kitartó tudakozódás azt jelzi a HR-esek számára, hogy beszélgetőpartnerük tényleg szeretne a cégénél dolgozni. Ez pedig néha többet jelent, mint néhány év gyakorlat.

A másik kulcskompetencia a proaktivitás. A passzív jelöltektől nagyon ódzkodnak a szakértők. Ezek azok az álláskeresők, akik az interjú után csöndben várják, hogy értesítést kapjanak az eredményről. A proaktív jelölt viszont másnap üzenetet küld, amelyben megköszöni a lehetőséget, és összefoglalja, milyen benyomásokat szerzett az interjún, milyen gondolatai születtek, miután aludt egyet a beszélgetésre. Aztán amennyiben nem történik semmi, a proaktív jelölt egy hét után udvariasan érdeklődik, hogyan áll a jelentkezése. Az ilyen álláskereső a tapasztalatok szerint valószínűleg azok közé fog tartozni, akik húzzák magukkal a céget és nem azt várják, hogy nélkülük alakuljanak a dolgok.