Man at Work - Blog -  Nehéz ügy: szituációs helyzetek az állásinterjún

Hazánkban is egyre elterjedtebbek a kompetencia alapú, más néven szituációs interjúkérdések. Nem véletlenül. Ily módon ugyanis sokkal biztosabban lehet kiválasztani az adott feladatra a legalkalmasabb jelöltet.

Man at Work - Blog -  Nehéz ügy: szituációs helyzetek az állásinterjún

A nyugat-európai országokban dolgozó HR-szakemberek szerint a kompetencia alapú kiválasztás segítségével jobban meg tudják jósolni, hogy beválnak-e a pályázók, mint például egy önéletrajz alapú interjút követően.

Hogy mit is jelent mindez a gyakorlatban? A kompetencia alapú kérdések során a HR-es konkrét példát vár egy-egy korábbi tapasztalatoddal kapcsolatban, hogy kiderüljön számára miképp viselkedsz bizonyos szituációkban.

A válaszaidat minden kompetencia esetén külön-külön értékeli, így tud hiteles képet kapni negatív és pozitív tulajdonságaidról, s meggyőződni arról, rendelkezel-e azokkal a kulcsképességekkel, amelyek az adott álláshoz elengedhetetlenül szükségesek.

Egy ilyen interjú két részből áll. Az első szakaszban azt próbálják kideríteni, hogy a tapasztalataid milyen összefüggésbe hozhatóak az adott kulcsképességgel, a második lépésben pedig arra kíváncsiak, hogy az adott viselkedés mennyire volt sikeres a konkrét helyzetben.

Tudjuk, ez így kicsit kínaiul hangzik, úgyhogy nézzünk egy példát. Ha megkérdezik milyen lehetőségeid voltak a projekt megtervezésében, a következő kérdésben arról fognak érdeklődni, hogy a folyamat során mit csináltál a legjobban, miben kell esetleg fejlődnöd, milyen visszajelzéseket kaptál.

Bármennyire is egyszerűnek tűnik első blikkre elmesélni egy-egy múltbeli szituációt, az ilyen interjú – ha sikeresek akarunk lenni – komoly felkészülést igényel. A legfontosabb: ügyelned kell arra, hogy kellően demonstráld pozitív tulajdonságaidat.

Kezdd azzal, hogy felépíted a válaszod. Magadban visszapörgetsz szituációkat, s összeszeded a gondolataid. Az alábbi kérdésekre keresd a válaszokat: Milyen feladatokban vettél részt az adott helyzetben? Milyen intézkedéseket hajtottál végre? Milyen eredménnyel járt a munkád?

Lényeges szempont, hogy mindezt rövidre fogva kell megtenned, barokkos körmondatoktól az életét is elunja a derék interjúztató. Próbálj megnyugodni, s csak arról beszélj, amit kérdeznek. A válaszaidat mindig helyezd személyes kontextusba, és részletezd, hogy a tapasztalataid milyen hatással voltak rád.

Amikor ilyen állásinterjúra készülsz, mindig nézz utána, hogy a megpályázott pozícióhoz milyen készségekre, kompetenciákra van szükség. Gondold át, hogy milyen saját tapasztalatodból származó, valódi példákkal tudod alátámasztani, hogy megvannak benned a keresett tulajdonságok.