Man at Work - Blog - Ne félj, a fejvadász majd mutatja az utat!

Ha tényleg komolyan gondolod az álláskeresést, érdemes fejvadásszal együtt dolgoznod, aki profi tanácsadóként segít egyensúlyba hozni a vágyaidat és a lehetőségeidet.

Man at Work - Blog - Ne félj, a fejvadász majd mutatja az utat!

Sajnos kis hazánkban nem jellemző, hogy magánszemélyek fejvadászhoz fordulnának álláskeresés idején, hiszen az a tévhit él az emberekben, hogy őket csak cégek kérhetik, ha egy-egy komolyabb állást szeretnének betölteni. Nos, ez nem igaz és hidd el, megéri egy tanácsadóval beszélni. Mondjuk és mutatjuk is miért.

Például azért, mert a fejvadász naprakész a munkaerőpiaci változásokban, kiterjedt kapcsolatai vannak, s tapasztalatának köszönhetően jó eséllyel találja meg a megfelelő posztot számodra. Ráadásul információval is szolgálhat neked az adott cégről. Tanácsokat ad az önéletrajzírástól kezdve az interjún előforduló kérdések helyes megválaszolásán keresztül egészen az interjúetikett helyes betartásáig. Persze nem csodatévő. Sőt, épp az a jó benne, hogy nem táplál benned hiú reményeket, hiszen az a célja, hogy a munkaadó is elégedett legyen majd veled.

A sikerhez azonban őszintének kell lenned vele, kicsit úgy, mint egy pszichológussal. Vele nyugodtan beszélhetsz a fizetésről, a felmondásod valódi okáról és azokról a nehéz helyzetekről, amelyekkel a munkád során találkoztál. Őszintén kell megosztanod vele a valós reményeidet, rövid és hosszú távú céljaidat. Ha ugyanis hagyod a személyiségedet kibontakozni előtte, nagy a valószínűsége, hogy a következő állásod tényleg a legmegfelelőbb lesz a számodra.

Fontos, hogy rendszeresen tartsátok a kapcsolatot. Nem arról van szó, hogy együtt kell bulizni és Halott Pénz koncertre járni, de azért hetente egyszer legalább egyeztessetek. Informáld arról, milyen változások történtek az álláskeresésedben, oszd meg vele a már lezajlott interjúkkal kapcsolatos gondolataidat, hogy jobban meg tudja határozni, mire van igazán szükséged.

Végül még valami, ami fontos, de sokan elfeledkeznek róla. Ahogy mindenki más, úgy a fejvadász is szeretné tudni sikeres volt–e a munkája. Egy szimpla köszönőlevél is megteszi, miután felvételt nyertél, mert ezzel elismered a munkáját és megszilárdítod a kapcsolatotokat. Soha nem tudhatod mikor lesz szükség újra a munkájára.