Man at Work - Blog - munkaerő-kölcsönzés: Boldog szülinapot

2011. július 1-én 10 éves a munkaerő-kölcsönzés. Mi történt ez alatt, mi volt előtte, hol tartunk most?

 2001. július 1-től szabályozza a Munka Törvénykönyve a munkaerő-kölcsönzést. Mi volt előtte, mi volt a hőskorban? A cégekkel, partnereinkkel egymás közötti szerződésekben próbáltuk megfogalmazni a foglalkoztatás mikéntjét. Még a fogalom sem volt: munkaerő-kölcsönzés. Bérmunka, vállalkozási szerződés ilyesmi voltak megfogalmazva azokban a szerződésekben.


Azt gondolom most már valamelyest beépült a munkaerő-kölcsönzés fogalma a mindennapokba, de akkor ez még nagyon idegenül hangzott. Az első öt év piackutatása azzal telt, hogy a fogalmat magyaráztuk és a kerek szemeket próbáltuk meg csillogóvá redukálni, hogy lássák a lehetőséget a foglalkoztatásnak ezen megoldásában.

Aztán a multinacionális cégek persze hozták magukkal azt, hogy kölcsönözni kell, mert a HR szervezet nem akar a termelés finomhangolásának létszámgondjaival foglalkozni. Majd később - mikor már bizonyítottunk - ránk bízták a toborzást a kék galléros munkakörökben és csak a kölcsönzött munkatársak közül választottak saját dolgozókat. Nyilván ez jó a Kölcsönbeadónak és Kölcsönvevőnek is, hiszen az Ő kiválasztási folyamata leegyszerűsödik, nekünk Kölcsönbeadónak pedig pótolni kell a saját állományba vett munkavállalót. A munkatársaknak pedig egyértelműen jó a Kölcsönvevő saját állományába bekerülni.

2006-ban a legális kölcsönzés felé tett nagy lépést a törvényhozás. Szabályozta, hogy a Kölcsönvevő is felelős akkor, ha a dolgozó nincs bejelentve a Kölcsönbeadónál. Ennek a változásnak mi , a Man at Work Kft. akkor és azóta is nagyon örülünk. Bejött az ekvivalencia elve, amit azóta is természetesen alkalmazni kell a munkaerő-kölcsönzésre (is).

2008-ban nem törvényi, hanem gazdasági változások történtek. A kialakult gazdasági válság nyomán a Kölcsönvevő cégek első hullámban a kölcsönzött munkaerőt nem kérték tovább a Kölcsönbeadóktól, így sok munkatársunkat el kellett küldeni. Nyilván elsősorban elektronikai és autóipari megbízóinknál volt ez a leépítés jellemző, de itt is megmutatkozott a kölcsönzés további előnye, amire addig senki nem gondolt: hogyan lehet leépíteni több ezer embert egyetlen negatív újságcikk, bejegyzés nélkül.
Szerencsére ezen az időszakon túl van a szféra. A létszámok visszaálltak, vagy meghaladták a válság előtti kölcsönzött létszámot.

2011-ben az EU-s irányelvet kell beültetni az Mt-be. Ennek tervezete megszületett, a parlament elé 2011. július 11-én kerül. Várható még a hírek szerint a Munka Törvénykönyve változása, amely jövőre lép majd hatályba.

De miért is írom ezeket, hiszen a lényeg: 2011. július 1.
10 ÉVES A MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS!

Boldog születésnapot kívánunk a munkaerő-kölcsönzésnek és bízunk benne, hogy a következő tíz évben is kiszámítható szabályzás mellett, korrekt alapokon működő Kölcsönbeadó cégek szolgáltathatnak majd munkavállalóiknak munkahelyekkel, lehetőségekkel. Ezzel a hiszemben végezzük munkánkat, dolgozunk munkatársaimmal a Man at Work Kft-nél!

Ottó Csaba