Man at Work - Blog -  Munka és/vagy magánélet?

A munka és magánélet egyensúlya. Kényes kérdés. Egyesek szerint nem létezik, életünk minősége inkább azon múlik, hogy hol szabunk meg bizonyos határokat.

Man at Work - Blog -  Munka és/vagy magánélet?

A témával itt a blogon is több alkalommal foglalkoztunk már. Hozhatunk érveket pro és kontra, annyi azonban bizonyos: bizonyos állás és karrierdöntések igen nehezen egyeztethetőek össze egy fiatal család életével.

Gondoljunk csak bele! Az életminőségét senki nem teheti egy cég kezébe, hiszen működésének épp az a lényege, hogy annyit hajtson ki az emberekből, amennyi csak lehetséges. Épp ezért fontos, hogy mi magunk állítsunk fel bizony határokat az életünkben.

Fontos előre megtervezni, s jól beosztani az időnket. Sajnos tudomásul kell venni, hogy bizony nem fér bele minden egy napba, néha áldozato(ka)t kell hoznunk. Persze ne essünk túlzásba, azért ne a munka töltse ki teljes mértékben az életünket.

Tudjuk, mindez nem megy egyik napról a másikra, ezért apró lépésekkel kezdjük. Már így is radikálisan változtathatunk az emberi kapcsolataink minőségén, s végtére is főképp ezeken múlik a boldogságunk.

Fontos azonban megjegyezni, hogy nagyon sokban függ attól a munka-magánélet egyensúlyának érzése, hogy valaki mennyire szereti a munkáját. Vagyis, ha valaki élvezi azt, amit csinál, akkor gyakran hobbinak is tekinti, azon kívül, hogy megkeresi vele a megélhetésre valót. Ez persze gyakran azt is jelenti, hogy a határok jobban összemosódnak munka és magánélet között.

Más a helyzet, ha valaki kevéssé kedveli, vagy mondjuk ki: esetleg utálja a munkáját. Ő valószínűleg sokkal élesebben különíti el a munkahelyi és privát tevékenységeit. Számára a cégen kívül töltött idő sokkal értékesebb.

Annyi bizonyos, hogy az egyensúlyt mindenkinek magában, személyre szabottan kell megteremtenie úgy, hogy az számára kielégítő legyen. Ha megvannak az értékek, célok és tennivalók akkor az egyensúly megteremtéséhez ki kell jelölni a prioritásokat, aztán értékelni a haladást és az eredményeket.