Man at Work - Blog - Mitől érezzük magunkat jól a munkahelyünkön?

Egy nemzetközi kutatás szerint többek között akkor érezzük magunkat jól a munkahelyünkön, ha értjük a célt, amiért dolgozunk, elégedettek vagyunk a körülményekkel, s a csapat részének érezzük magunkat. Mutatjuk a részleteket!

Man at Work - Blog - Mitől érezzük magunkat jól a munkahelyünkön?

Negyvenöt ország 23 ezer munkavállalója körében végeztek felmérést a közelmúltban, s az adatok összesítése alapján az alábbi öt faktor a legfontosabb a dolgozóknak egy munkahelyen.

Hovatartozás - a csapat, a csoport vagy a szervezet részének lenni
Cél - megérteni, miért számít a munka
Eredmény - az eredményesség érzete az elvégzett munkában
Elégedettség - az a kellemes érzés, amely a munka és annak körülményei miatt keletkezik
Erő - az energia jelenléte, lelkesedés és izgatottság a munkában

Azok a dolgozók, akik az alábbi területeken jól érezték magukat, sokkal nagyobb valószínűséggel végeztek magasabb szintű munkát, és teljesítettek az elvárások felett, ráadásul esetükben kevésbé volt valószínű a felmondás is, ami a mai munkaerő-piaci helyzetben korántsem mellékes szempont.

Amikor a vezetők arra kötelezték magukat, hogy olyan környezetet teremtsenek, ahol az alkalmazotti élmény optimális szinten van, akkor a munkavállalók érzelmi elkötelezettsége olyan erőfeszítésekre sarkallta őket, amelyek túlmutattak szokásos feladatköreiken és az elvártakon. Márpedig ez egy sikeres cég alapja.

Hogyan lehet mindezt elérni?

Nem meglepő módon minden a vezetőknél és menedzsereknél kezdődik, akiknek tiszta irányokat és támogatást kell nyújtaniuk, és olyan munkahelyi gyakorlatot kialakítaniuk, amelyek előidézik a pozitív munkavállalói élményt. Ehhez azonban több dolognak is teljesülnie kell.

Ilyen például a szervezeti bizalom, hogy a dolgozók bízzanak a cégben, tiszta és világos célt, jövőképet lássanak maguk előtt. Ugyanilyen fontosak az úgynevezett támogató kapcsolatok is. Amikor megtapasztalják a munkavállalók milyen egy csapat részeként dolgozni, amikor bizalommal fordulhatnak kollégájukhoz vagy felettesükhöz, akkor sokkal pozitívabb munkavállalói élményről számolnak be, mint amikor a támogatás hiányzik.

A munka értelmessége annyit jelent, hogy a munkavállalók készségeiket és tehetségüket teljes mértékben kihasználják. A felmérés szerint, amikor úgy érzik, hogy a munkájuk által jól ki tudják használni a képességeiket, akkor 81 százalékuk még pozitívabb munkavállalói élményről tud beszámolni. A visszacsatolás szintén fontos szempont. Amikor ugyanis a visszajelzés és a teljesítmény elismerése megvan egy cégnél, akkor látják, hogy van értelme dolgozni, hiszen feletteseik is értékelik és a cég lehetőségei szerint díjazzák is eredményeiket.

És persze a munka-magánélet egyensúlya, ami leginkább a rugalmassággal kezelhető. A sokkal pozitívabb munkavállalói élmény kapcsolatban áll azzal, hogy a munkavállalók miként tudják menedzselni a munkájukat és életük egyéb aspektusait. Amikor a munkavállalók egyetértettek azzal, hogy a munkaidejük elég rugalmas ahhoz, hogy családi és személyes kötelezettségeiket is megfelelően kielégíthessék, akkor közel 80 százalékuk számolt be sokkal pozitívabb élményről.