Man at Work - Blog - Mi már tudjuk milyen munkád lesz 2025-ben!

Az automatizálás, a folyamatos technikai fejlődés miatt sok állás alakul majd át az elkövetkező években. Ráadásul a változás az eddig biztosnak tűnő területeket – adminisztráció, irodai munkák, gyártás és jog – érinti majd a legjobban. Mutatjuk merre érdemes indulni.

Man at Work - Blog - Mi már tudjuk milyen munkád lesz 2025-ben!

 

Célszerű ugyanis elébe menni a változásoknak, hiszen a technológia fejlődése miatt számos új készséget kell elsajátítania annak, aki boldogulni szeretne a jövő munkahelyén.

Kezdjük az alapoknál. A technikai készségekre, a műszaki és számítástechnológiai gondolkodásra lesz a legnagyobb kereslet a munkaerőpiacon például 2025-ben. Mivel az információ mennyisége folyamatosan növekszik, lépést kell tartanunk a megnövekedett terheléssel. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy képzett és tapasztalt szoftverfejlesztőként, számítógépes rendszerelemzőként és marketing specialistaként nyert ügyed lesz a jövőben is.

Az egészségügyi szektorban abból a szempontból nem lesz változás, hogy ápolókra, orvosokra ugyanúgy nagy kereslet lesz, mint manapság. A robotizált sebészeti eszközök és az automatizálás egyéb formái azonban jelentősen megváltoztatják az egészségügy hagyományos feladatellátását. Az úgynevezett telemedicina a fejlett országokban már most is jól működő ellátási forma, amely a távközlési és informatikai technológiák alkalmazását jelenti az egészségügyi ellátás javítása érdekében. Segítségével el tudják érni a távol/otthon élő betegeket, illetve szakorvosi konzultációk és oktatási folyamatok zökkenőmentes működtetése valósítható meg ezáltal. Az egészségügy legkeresettebb munkakörei a fentiek mellett ép ezért az egészségügyi technikusok, a fizikoterapeuták és a munkahelyi ergonómia szakértők lesznek.

Az úgynevezett újmédia-műveltség, vagyis a számtalan médiafelület ismerete és az ezeken való hatékony kommunikáció, értékes készségekké válik. A szakmai előrejelzések szerint az értékesítés és az ehhez kapcsolódó munkakörök az elkövetkező évek topszakmái lesznek, illetve megnövekszik az igény az úgynevezett közösségi hálózat fejlesztőkre, akik a cégek közösségimédia-jelenlétének fejlesztésében, marketingjében segítenek. A management-elemzők, könyvelők és könyvvizsgálók iránt is megduplázódik a kereslet, ám érdemes globálisan gondolkodniuk, s leginkább projektalapú munkavégzésre számítaniuk.

A life long learning, vagyis az élethosszig tartó tanulás már ma is alapnak számít egy komoly tervekkel rendelkező, a karrierjét hosszú távon építő ember esetében. Ez a dinamikusan fejlődő terület, vagyis oktatás és a tréning, 8-10 év múlva is kiemelten fontos lesz. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a tanulás itt már nem a hagyományos oktatást jelenti, hanem a digitális kompetenciák fejlesztését, a digitális írástudatlanság mérséklését, hiszen egyre inkább a technológiát használjuk arra, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb információforrásokat.