Man at Work - Blog - Kiválók és rendkívüliek

Vannak a kiválóak, s vannak a rendkívüliek. Előbbit könnyű észrevenni, hiszen szembetűnőek előnyös tulajdonságai. A rendkívülieket viszont fel kell kutatni, s rájuk alapozni a cég jövőjét.

Man at Work - Blog - Kiválók és rendkívüliek

Valahogy úgy van ez, mint az iskolában. Az eminens tanulót imádják a tanárok, hiszen minden órán jelentkezik, bebiflázza a leckét, s elsőként vállal órán kívüli feladatot is az év végi ötösért. A rendkívüli tehetségek azonban sokszor más utakon járnak. Nem figyelnek a tanárra, szemüveget és punksérót rajzolnak nagy íróinknak az irodalomkönyvben, ugyanakkor ők írják a legjobb esszéket és hozzák a formabontó ötleteket. Fel kell fedezni, s ki kell aknázni a bennük rejlő hatalmas potenciált.

Fordítsuk le mindezt a mai munkahelyi környezetre. A kiváló munkatárs proaktív, megbízható, teljesíti a tervet, jó vezető és még jobb csapatjátékos. Csak épp soha nem lesznek világmegváltó ötletei, s nem fog vele igazán nagyot dobbantani a cég. Ehhez kellenek az ösztönös, s néha bizony nehezen kezelhető tehetségek.

Nehezen kezelhetőek, hiszen a személyiségüket illetően is különböznek az átlagtól. Ne tagadjuk, egy kicsit bogarasak, alkalmanként tiszteletlenek, némelyikük szinte élvezi, hogy nem lehet beskatulyázni. Ezzel szemben viszont hajlamosak arra, hogy a határokat feszegessék és megkérdőjelezzék a fennálló állapotokat, így rendszerint ők dobják be a közösbe a legjobb ötleteket.

A rendkívüli tehetségek nagy ívben tesznek rá, hogy mi szerepel a munkaköri leírásukban, ők egy adott probléma megoldását tartják a legfontosabbnak. Például ha egy fontos ügyfél megtartása a tét, a rendkívüli munkatárs külön utasítás nélkül felpattan és megoldja a problémát, pedig hivatalosan nem is az ő dolga lenne.

Általában jó a humoruk, ugyanakkor pontosan tudják, mikor szabad viccelni és mikor jön el az a pillanat, amikor komolyságra és kemény munkára, nem pedig idióta Jean viccekre van szükség. Ha ég a ház, ők az első sorban oltják a tüzet, ettől ne féljünk.

A féltékenységet hírből sem ismerik. Képesek nyilvánosan megdicsérni kollégáikat, akikkel így aztán madarat lehet fogatni a míting után. A rendkívüliek azonban tudják, hosszú távon így a saját renoméjuk, s szavaik súlya nő.

Tény, főnökként sokszor nem egyszerű velük az élet. Ráéreznek a kényes témákra, s az értekezleten bátran felvetik őket, mit sem tartva a következményektől. Ha leépítésről suttognak a HR-osztályon, akkor a rendkívüli munkatárs lesz az első, aki a főnöknek szegezi a kérdést az első adandó alkalommal.

Amíg a kiváló munkatársak pontosan betartják az előírásokat és a megszokott munkafolyamat szerint haladnak, addig a rendkívüliek csípőből megkérdőjelezik a bevált sémákat. Nem rosszindulatból. Inkább azért, hogy új és jobb megoldásokat keressenek. Egész egyszerűen nem bírják elviselni, hogy minden ugyanolyan fáradtan zakatol, ahogy azt mindenki megszokta.