Man at Work - Blog - Kit keres a munkaadó?

Téged, természetesen. De mely tulajdonságok azok, melyekkel növelheted az esélyeid?

Man at Work - Blog - Kit keres a munkaadó?

Alábbi cikkben hét olyan tulajdonságot emelek ki, melyek megléte esetén nagyobb eséllyel kapod meg az állást, amit keresel. Ezek függvényében érdemes a CV-t és a motivációs levelet összeállítani, valamint társalogni az állásinterjún.

1. Intelligencia
Miért?
Képes vagy átlátni folyamatokat, koordinálni embereket, problémát megoldani, megállapítani a fontossági sorrendet egy munkafolyamatban.
Állásinterjún ezt azzal érzékeltetheted, hogy valóban érdeklődsz, ez a szemeden, a testtartásodon is látszik. Illetve releváns kérdéseket teszel fel.

2. Vezetői képesség
Miért?
Mert egy vezető tud felelősséget vállalni. Nem kell arra gondolni, hogy egyből beosztottjaid lesznek, inkább arról van szó, hogy vállalod tetted következményeit, és nem kifogásokat keresel. Nyitott vagy új megoldásokra és nem ódzkodsz a tanulástól sem.

3. Önazonosság
Miért?
Mert ez egyfajta önbizalom. Ha tudjuk, kik vagyunk, mit képviselünk, mit akarunk, az magában hordozza a siker lehetőségét. Az őszinteség, az egyenesség és az önismeret hozzásegít a felelős döntésekhez, a tévedések beismeréséhez, a továbblépéshez. Minden lépés arról szól, hogy vállaljuk magunkat és a feladatot.

4. Szerethetőség
Miért?
Mert sokkal könnyebb így az élet. Mert jobban működik egy csapat, ha benne szerethetőek az emberek. Ezt nem hozza mindenki otthonról, de meg lehet tanulni, bele lehet jönni és utána élvezni a vele járó előnyöket: az együttműködést, a jókedvű munkavégzést, a közös örömet, eredményeket. Az előbbi és eme tulajdonság megléte viselkedésedből kiolvasható. Kommunikációd és testbeszéded mutatja, mennyire vagy érdeklődő, nyitott, elfogadó és önazonos.

5. Hozzáértés
Miért?
Ez a miért itt költői kérdés ugyebár. Szakmaiság, hitelesség. Ezen nincs mit tovább ragozni. Önéletrajzban kifejtendő pont, interjún is vázolhatod szakmai sikereid, idevágó tanulmányiad.

6. Bátorság
Miért?
Mert aki ki mer lépni a komfortzónájából, az képes arra, hogy megújuljon, hogy változzon, vagy változtasson. A bátorság erő. Vonzó és követésre méltó. Motiválhat másokat is. Aki bátor, az bevállalós, nem ijed meg némi kockázattól. De nem vakmerő! Tudja, hol a határ a merészség és a bátorság között. Szintén a habitusból és a kommunikációból derül ki először egy felvételi beszélgetés során, de természetesen egy CV-ben is megemlítheted, ha külföldön vagy különleges helyzetekben már kipróbáltad magad, a tudásod.

7. Belső erő
Miért?
Mert higgadtsággal még vesztes pozícióból is a nyerőbe válthatunk. Aki ideges, veszít. A belső erő olyan erő, ami akkor érezhető, ha baj van. Akkor érezhető a megléte. Összeszedettséget, nyugalmat biztosít. Ha egy állásinterjún nyugodt tudsz maradni, ha a stresszhelyzetben is kiegyensúlyozott tudsz maradni, az kiválóan jelzi majd, hogy belső erővel rendelkezel.