Man at Work - Blog - Karriertippek másképp – időmenedzsment az álláskereséssel

Sokan teszik fel a kérdést, vajon miért nem engem választottak? Miért nem hívtak állásinterjúra, mikor számtalan helyre benyújtottam pályázatomat? Keresel, de nem találsz? Benned is felmerülnek ezek a kérdések? Mostanság már az álláskeresés során is szükség van ütemtervre, valamint hatékonysági tippekre. Ezért fontosnak tartottuk, hogy megmutassuk mi a helyes időmenedzsment az álláskeresési időszakban, melyet pár pontban fogunk neked ismertetni.

Man at Work - Blog - Karriertippek másképp – időmenedzsment az álláskereséssel

Karriertippek másképp – időmenedzsment az álláskereséssel

Kezdjük a legelején. Adj magadnak egy határidőt, hogy mennyi idő alatt szeretnél álláshoz jutni. Persze nem tudhatjuk, pontosan mikor találod meg a megfelelő munkát, azonban nagy segítséget tud nyújtani egy határidőnapló. Ebben tudod vezetni az egyes részfeladatokat, melyekhez mi most príma tanácsokat adunk.

1. Célok meghatározása

Fogalmazd meg pontosan, hogy mely szakmai területen, munkaidőben és helyen szeretnél elhelyezkedni. Persze érdemes a realitások talaján maradni, első blikkre senkiből nem lesz vezérigazgató milliós fizuval.
Ahhoz hogy felfigyeljenek rád, szükség van egy jó önéletrajzra és motivációs levélre. Továbbá érdemes feltölteni CV-d állásközvetítő portálokra. Erre mindenképp szánj időt, ezt követően automatikusan kapni fogod az értesítéseket. Ezzel a feladattal elegendő foglalkoznod egy napot.

2. Keress fel minket!

Keresd fel karrier tanácsadóinkat, hogy megmutathassuk neked a siker felé vezető utat, mindezt korlátlan és díjmentes formában.

3. Mélyedj el benne!

Kutasd fel, melyek azok a vállalatok, amelyek megfelelnek a feltételeidnek. Készíts listát azokról a cégekről, ahol valószínűleg van, vagy lesz olyan pozíció melyekre tudsz jelentkezni. (Kb. 30 cég legyen a listádon). Ha ez megvan, akkor közvetlenül is benyújthatod pályázatodat a megcélzott cégekhez. Sosem árt a személyes kapcsolatok rendszeres ápolása, javadra válhat, ha ismerőseid tudják milyen kihívással állsz szemben. Mindemellett szabj magadnak ellenőrizhető célokat. (Például: Megfogadtad a karrier tanácsadáson elhangzott javaslatokat? Elküldtél péntekig 10 darab CV-t a postaládádból?)
Ennek a feladatnak a megoldására 2-3 napot szánj! Minden lehetőséget kutass fel!

4. Ne maradj le!

Fontos, hogy mindenképp vegyél részt a nagyobb állásbörzéken! Az ilyen rendezvények kiváló tájékozódási lehetőséget nyújtanak a piacon jelen lévő vállalatokról. Ha találsz általad megcélzott cégeket az eseményen, érdemes a már elkészített önéletrajzodat és motivációs leveledet a helyszínen átadni. Ezek a rendezvények általában két napig tartanak. Érdemes egy napot eltölteni ezzel a programmal.

5. Készülj fel az állásinterjúra!

Az álláskeresés meghatározó része az állásinterjún való részvétel. Íme néhány tanács, hogy sikeres legyél! Időben érkezz, legalább 10 perccel a megadott időpont előtt jelenj meg az interjú helyszínén. Előzetesen szerezd be referencia leveleidet régi vezetőidtől, illetve legyen háttérismereted is a cégről, s készülj fel néhány alapkérdésre. Például: Beszéljen magáról néhány mondatban. Melyek az erősségei? Ha nem szeretnéd, hogy álláskeresésed kiderüljön aktuális munkahelyeden, érdemes szabadságot kérni az interjú időpontjára. Azonban, ha a személyes interjú nem oldható meg (például: utazás), akkor kérd megoldásként a Skype interjú vagy telefoninterjú lehetőséget.Fontos, hogy elérhető legyél telefonon, illetve ügyelj arra, hogy a közösségi médiában (Facebook, LinkedIn) a jelenléted rendezett legyen.


Ha felmerült benned bármilyen kérdés, akkor keress fel minket bátran elérhetőségeinken, vagy találkozzunk személyesen egy karrier tanácsadás keretében október 5-6-án a HVG állásbörzén, melyre szeretettel várunk!