Man at Work - Blog - Jegesre fagyasztó kérdés az állásinterjún

Meséljen magáról! – kéri a szemben ülő, kedves HR-es, mely felszólítással a kezdő álláskeresőt komoly zavarba tudja hozni. Persze a haladó is lehet ilyenkor slamasztikában, ha nem készül fel végre erre a cuki kérésre.

Man at Work - Blog - Jegesre fagyasztó kérdés az állásinterjún

Fel kell készülni. Ugyanis, ha kihagyjuk, akkor tuti biztos, hogy belezavarodunk a mondanivalónkba. Rendben, biztos van néhány vérprofi, akinek nem kell készülni, most mégis nézzük át, hogyan lehet felépíteni egy ilyen bemutatkozást.

Jó irány, ha három alapkérdés mentén vázolod fel a válaszaidat. Ki vagy Te, mit értél már el és miért ülsz ott most, ahol.

Az nem egészen jó irány, ha a megpályázott álláshoz semmi köze nincs a mondandódnak. A hobbid, szokásaid és véleményed a politikai helyzetről nem érdeklik a munkáltatót. Az sem, ha kiemelkedő vagy valamiben, ha az nem kapcsolódik a szakterülethez.

A ki vagy Te kérdésre valami olyasmivel készülhetsz például, hogy milyen beosztásban dolgoztál sikeresen ezen a területen, mivel foglalkoztál, és mihez értesz, milyen nyelveken beszélsz.

Az eredményeid lehetnek a következő bekezdés. Elismerés, előrelépés, előléptetés, díj stb. Ne fogd vissza magad. Ugyanakkor hallgasd el az idáig vezető út nehézségeit. Ez itt nem önismereti kurzus – az is jó! –, hanem egy bemutatkozás 3 percben. Használd ki!

A harmadik kérdés pedig előremutató választ kíván. Azaz ne azt ecseteld, miért volt iszonyú rossz ott, ahonnan menekülsz, hanem vázold, hogy milyen lehetőséget látsz a meghirdetett pozícióban, mit tudnál hozzátenni. Arra a kérdésre pedig, hogy miért távozol az előző helyedről, olyan infókat adhatsz, amelyek a fejlődésed elakadására utalnak, hogy új kihívások foglalkoztatnak.

És végül nem kell arra töreked, hogy mindent megossz itt és most. Ha a HR-es még kíváncsi, úgy is kérdezni fog. Illetve ha közbekérdez, bátran reagálj, hisz egy párbeszéd kialakulása pozitív fejlemény lehet.