Man at Work - Blog - Hogyan írjunk tuti önéletrajzot?

Kismillió önéletrajzot olvasnak naponta a multicégek HR-es szakemberei, így nehéz lenyűgözni őket. A cél nem is feltétlenül ez, hanem, hogy kitűnjünk a tömegből. Ehhez adunk most tuti tanácsokat.

Man at Work - Blog - Hogyan írjunk tuti önéletrajzot?

A legfontosabb hogy a megpályázott pozícióhoz releváns munkatapasztalatokkal érdemes kezdeni a CV-t. Ha sok a tapasztalat, érdemes ezeket csoportosítani.

Akkor sem ég a ház, ha nincs elegendő munkatapasztalat. Ilyenkor érdemes felsorolni az egyetemi főtárgyakat, kihegyezve a különlegesebb dolgokra, ami túlmutat a képzésen. Ezzel is eladhatja magát az ember.

Gyakori hiba, hogy fontos dolgok hiányoznak az önéletrajzból. Például nincs leírva, mit csinált és mennyi ideig, illetve milyen nyelven az eddigi munkái során a jelentkező. Ne feledjük, magától nem fogja tudni a HR-es. Fontos az angol rövidítések kiírása: lehet, hogy a megjelölt munkakör releváns, ilyesmit keres a cég, csak éppen nem beszél angolul, vagy nem ismeri ezt a munkaterületet.

A számítógépes képzettség és az internetes alkalmazások, programok szerén szerzett tapasztalat kulcsfontosságú. Az informatika annyira fontos a cégeknek, hogy érdemes a CV-ben is kiemelni félkövér betűkkel, így erre biztosan rákérdeznek majd az interjún. Akkor aztán lehet virítani, hogy mennyi mindenhez értünk.

Fontos még megemlíteni, mert gyakori hiba, hogy a CV-ben az olyan általános dolgokat, mint a jó kommunikációs készség, nyomás alatt jól teljesítés, egyszerre több mindenre figyelés képessége nem érdemes feltüntetni, ezeket mindenki beírja, ezért nem szoktak foglalkozni velük a HR-esek.

A lakcímet sem érdemes minden esetben feltüntetni, mert elképzelhető, hogy a HR-es nem hívja fel a cégtől 80 kilométerre élő jelentkezőt egy állásra. Érdemes kihagyni a hol és mikor született kategóriát is, mert bár nem lehetnek előítéletesek a HR-esek, de ők is csak emberből vannak. Úgyis megkérdezhetik az állásinterjún, ha érdekli őket.