Man at Work - Blog - Hogyan találd meg álmaid állását?

Ha szeretnéd végre megtalálni a helyed, ahol jól érzed magad, szereted, amit csinálsz, a munkaidő is megfelel és a fizetés is kiváló, akkor van egy-két tennivalód.

Man at Work - Blog - Hogyan találd meg álmaid állását?

Tisztázd magadban, mire vágysz!

Nehéz úgy megtalálni az álommelót, ha Te sem tudod, mi az, amit igazán akarsz. Vegyél egy papírt és írd fel, milyen munkakörülményekre vágysz, milyen tevékenységre, hány fős csapatban, mennyi fizetésért, milyen munkaidőben. Ha van egy nagyjából konkrét cél, sokkal könnyebb el is érni azt.

Alapvető egy trendi CV

Átlátható, érthető, látványvilágában letisztult, mégis ötletes, dekoratív, könnyen megjegyezhető. Olyan önéletrajzot rakj össze, hogy közben tudd, ez alapján fognak képet alkotni Rólad első körben. Nem érdemes hozzákölteni, de kiemelni lehet és szűrni is.

Légy felkészült és pontos!

Készülhetsz arra, hogy állásinterjúra hívnak annak ellenére, hogy ma rengeteg jelentkező akad egy-egy klasszabb (sőt kevésbé klassz) pozícióra. Olvass a cégről, ahova jelentkezel, tudj néhány fontosabb információt, gondolkozz el okos kérdéseken, de a kínosabb kérésekre is készülj válaszokkal.

Légy tisztában a piaci helyzettel!

Érdemes megismerni, hogy azon a területen, abban a pozícióban, amelyben dolgozni szeretnél, milyen cégek kínálnak lehetőségeket. De azt is figyelheted, hogy milyen lépcsőfokokon juthatsz el a kitűzött célig.

Reális fizetési igénnyel rukkolj elő!

Igyekezz olyan összeget mondani a tárgyalás során, amely az adott helyen reálisnak számít. Ha nagyon távol áll a valóságtól a kérésed, az tájékozatlanságra vall. Az interneten is utána tudsz nézni egy-egy pozíció után járó munkabérnek, de természetesen a juttatás függ attól is, hogy az ország melyik részében keresel munkát.

Ha sietsz és csak egy pár perced van, de nem szeretnél lemaradni a legjobb állásajánlatokról, regisztrálj nálunk Facebook oldalunkon!