Man at Work - Blog - Hogyan nyerd el azt a pozíciót, amihez papíron nem értesz?

Ma már erre is van lehetőség, hiszen szerencsére a munkaadók felfogása is megváltozott e téren.

Man at Work - Blog - Hogyan nyerd el azt a pozíciót, amihez papíron nem értesz?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem feltétlen azt a jelentkezőt kell felvenni a meghirdetett pozícióra, akinek minden végzettsége megvan, ami az elvárásokban szerepel. Sokkal inkább az a pályázó lehet a kiválasztott, aki eléggé motivált, lelkes, és megvan benne az a képesség, adottság, ami a feladat elvégzéséhez feltétlenül szükséges.

A sok közül van öt kiemelkedő tulajdonság, amely hozzásegíti az OKJ-val, aktuális diplomával nem rendelkező jelöltet:

1. Optimizmus

Nem is kérdés, hogy miért. Az optimizmus arra utal, hogy hiszel a sikerben, a saját sikeredben is, de azt is jelenti, hogy ha nemet mondanak, nem fogsz összetörni. Ráadásul felmérések bizonyítják, hogy akik pozitívan tudják felfogni az élet történéseit, sokkal hatékonyabbak a munkavégzés terén is.

2. Kitartás

Nagyon nyerő mutatvány, ha sokadik meghallgatáskor is jókedvű, bizalommal teli vagy. A munkavállaló akár át is siklik egy-egy hiányosságodon, ha látja, hogy nem adod fel könnyen, kitartasz a célod elérése érdekében.

3. Bátorság

Egy kis bevállalós attitűd sokat dob rajtad. Ha mersz kockáztatni, sokkal jobb helyzetben vagy, ugyanis aki ki mer próbálni szokatlan, ismeretlen dolgokat, máris előnyösebb helyzetbe kerülhet egy kiválasztás során. Persze bizonyos határokon belül – ez is része a feladatnak.

4. EQ

Azaz érzelmi intelligencia. Lassan mindenhol alapvető. Ugyanis ennek megfelelő szintje segít abban, hogy higgadtan, harmonikusan tudj létezni, dolgozni egy közegben. Kommunikáció, empátia, figyelem.

5. Nyitottság a változásra

Ebbe persze a következő generáció már beleszületik, és Te is belenőttél rendesen, de akkor is fontos hangsúlyozni, hogy alkalmazkodj. Gyorsan és hatékonyan reagálj, hogy kövesd a trendeket, ez Téged is előre visz. És már mikor megmondták, hogy a jó pap is holtig tanul…