Man at Work - Blog - Ha tanult vagyok, az is baj…?

A túlképzett munkanélküli esete

Man at Work - Blog - Ha tanult vagyok, az is baj…?

A probléma sokak számára ismerős, sőt lehet, hogy húsbavágó. Mert mi van akkor, ha önhibádon kívül kerülsz lapátra, azaz megszűnik a cég például, ahol vezető voltál? (Persze, ki is rúghatnak, olyat is látott már a világ.) De az is előfordulhat, hogy a kiégés szélén állsz, vagy már le is zuhantál, muszáj váltani.

Tele vagy tapasztalattal, tudással – ami persze folyton bővíthető –, papírok tömkelegével, de legalábbis néhány diplomával biztosan. Még nyelvet is beszélsz, esetleg többet is. Azonban a piac telített. Neked és a családodnak enni kell, lakni és közlekedni, de ez csak a véglény élethez elegendő. Jobb esetben szeretnél néha szellemileg és fizikailag is töltődni (kulturális programok, sport). Nem ülhetsz otthon bambulva, mert akkor még be is borulsz, az tuti.

Itt egy lista arról, mit próbálhatsz ki és meg:

• Egy pár napot tölts el olyan tevékenységgel, ami kikapcsol. Próbálj meg pihenni, feldolgozni a helyzetet.
• Gondold át, mihez értesz, miben van még tapasztalatod.
• Keress a hálón! Böngészd át a neten található álláshirdetéseket! Készülj élelemmel és igyál vizet közben, el fog tartani egy darabig.
• Írj egy friss önéletrajzot, amelyben kiemeled a legfontosabb, legrelevánsabb, azaz leghasználhatóbb tényeket Magadról.
• Nem érdemes elhallgatni a végzettséged, előbb-utóbb kiderül, hol tartasz.
• Ha nincs bevállalható pozíció, keresgélj a távmunkák között. Illetve átmenetileg gondolkodhatsz részmunkaidőben is. Legalább marad energiád és időd a keresésre. És ki tudja, lehet, hogy így talál meg majd az igazi feladat.
• Beszélgess, kérdezz, kérj segítséget, regisztrálj fejvadászcégeknél.

Keresgélj legfrissebb állásajánlataink között! Regisztrálj nálunk személyesen, telefonon, vagy on-line!

Ügyfélszolgálati irodáinkban ingyenes karrier tanácsadással várunk Téged is!

A mi csapatunk Érted dolgozik!