Man at Work - Blog - Gondolkodj, mielőtt munkahelyet váltasz!

Még nem állsz készen a váltásra, de már nagyon unod a munkád. Ismerős a helyzet? Mutatjuk mit kell tenned ahhoz, hogy újra mosolyogva indulj útnak reggelente.

Man at Work - Blog - Gondolkodj, mielőtt munkahelyet váltasz!

A kezdeti lelkesedés már a múlt ködébe vész, amikor munkába indulsz. Ne tagadjuk, unod az egész helyzetet, ami odabent fogad. Nem szívesen, nem örömmel, de azért csinálod. Logikus lépés lenne a felmondás, de a nagy lépés előtt azért próbálj meg néhány dolgot, hátha újra beleszeretsz a munkádba.

Lépj ki a komfortzónádból!

A monotonitás megöli a kreativitást és a legtöbb embernél a munkakedvet is. Ha veled is ez a helyzet, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy ez tényleg amiatt van, mert semmi új lehetőséged nem adódik, vagy inkább azért, mert visszautasítottad a főnököd vagy a kollégád ajánlatát, amikor valami új feladat kipróbálására ösztönzött? Tudjuk, első a biztonság, s az új lehetőségek sokszor nehezek és a bukás kockázatát is magukban hordozzák. Néha azonban nincs más út a fásultság legyőzéséhez. Nincs mese, új feladatba kell vágni a fejszénket, amely miatt bizony ki kell lépnünk a napi rutinból. Ha lehetőség adódik, ne mondj rögtön nemet, inkább kérd meg a főnöködet/kollégádat, hogy magyarázza el a számodra nem világos részeket a feladatban, majd láss neki a munkának.

Segíts másoknak!

Hogy miért? Elsősorban azért, mert jó érzés segíteni, s a kollégáid azt látják majd, hogy számíthatnak rád, megbízható ember vagy. Másrészt azonban ily módon olyan projektekbe nyerhetsz betekintés, amelyek kívül esnek a napi rutinodon, ez pedig ismét izgalmassá teheti a munkádat.

Legyél kreatív!

Próbáld meg felfedezni, hogy mi az, amit tényleg élvezel a munkádban. Ha például több kreatív feladatra vágysz, akkor olyan utakat kell keresned, ahol működtetni tudod a kreativitásodat. Így a többi kolléga is látja majd, hogy szereted és tudod is kamatoztatni ezt a tulajdonságod bizonyos területeken, s bevonnak majd bizonyos projektekbe. Te pedig jobba érzed majd magad. Egyszerű, ugye?

Egyeztess a főnököddel!

Lehet, hogy jó arc a főnököd, de nem gondolatolvasó. Ezért, ha valamit akarsz, vagy valami nem tetszik, el kell mondanod neki. Lehetőleg négyszemközt beszélj vele, ne mások előtt fejtsd ki neki mennyire unod magad a munkahelyen. Kérj új, a személyiségedhez jobban passzoló feladatokat vagy kérd át magad egy másik területre. Persze lehet, hogy nemet mond, de egy próbát mindenképp megér a dolog.