Man at Work - Blog - Főnök lettem! Vége a haverkodásnak?

Kiváló érzés, ha előléptetnek, s főnök leszel. Nem egyszerű azonban kezelni a helyzetet, ha összeszokott közösségben dolgozol, ahol a kollégák baráti viszonyt ápolnak egymással. Ilyenkor újra kell rendezni a sorokat, nincs mese.

Man at Work - Blog - Főnök lettem! Vége a haverkodásnak?

Csak úgy pörögnek benned a kérdések. Mit szólnak a többiek ahhoz, hogy a főnökük lettél? Őszintén örülnek és támogatnak vagy Irigykednek és áskálódnak ellened a hátad mögött? Vége a közös buliknak és kávézásoknak? Igen, de mégsem teljesen. A szitu új, s meg kell tanulnod kezelni.

A kinevezésed utáni napon fura lehet belépni az irodába, de ez teljesen érthető. Nemcsak neked, nekik is szokatlan a helyzet. Előfordulhat, hogy többen nem mernek ugyanolyan közvetlenül kommunikálni veled, mint korábban, kimaradhatsz beszélgetésekből, s így nem jutnak el hozzád fontos információk. Ezt a problémát rögtön az elején föl kell vetni: tisztázd, hogy ugyanúgy a csapat tagja vagy, mint eddig. Egy hajóban eveztek.

Ha lehet, beszélgess el mindenkivel személyesen, s biztasd a kollégákat, hogy mondják el bátran, van-e valamilyen problémájuk a kinevezéseddel, így kiderülhet, akadnak-e olyan konfliktusforrások, amelyekre oda kell figyelni. Légy megértő, de magabiztos vezető.

A bratyizásnak, legalábbis a korábbi formában, biztosan vége. Állíts fel határokat, s kérd számon, ha valaki nem tesz eleget a követelményeknek. Kollégaként nem, de főnökként ezt várja tőled a közösség, hiszen te vezeted a csapatot.

A munkahelyi dolgokról, döntésekről a jövőben már dumálhatsz a kávéautomata mellett a kollégákkal, mert lojálisabbnak kell lened a főnökeidhez. Megkönnyítheti a helyzetedet, ha keresel egy tapasztalt mentort, aki volt már ilyen helyzetben, és értékes gyakorlati tanácsokkal tud szolgálni, felkészítve téged a várható buktatókra.

Ha már úgy alakult, hogy előléptettek, igyekezz a lehető legjobb vezetővé válni. Akkor leszel sikeres, ha okosan osztod el a feladatokat, pontosan közlöd az elvárásokat és a határidőket, majd be is tartatod őket. Még akkor is, ha ez egyes kollégáknak nem tetszik. A bizonytalan irányítás meggyengíti a szervezetet, gyorsan elmaradhatnak a várt eredmények.