Man at Work - Blog - Felmondás után még a régi helyen

Kicsit kellemetlen helyzet, mert agyban már nem is igazán vagyunk jelen, mégis muszáj. Hogyan lehet ezt a szitut könnyen áthidalni?

Man at Work - Blog - Felmondás után még a régi helyen

1. Végezd korrekten a munkád!

Nem tudom, meddig dolgoztál ott, de bizonyára jó szájízzel szeretnél távozni (ha még tudsz és nem menekülésről van szó), és a későbbiekben nem tudhatod, mikor és miért válik javadra, ha egy ilyen lépés után is korrekt és megbízható vagy.

2. Pozitív kommunikáció

Hiába ért sértés vagy támadás a munkahelyeden, ahonnan távozol, erről sose beszélj az új helyen. Barátokkal átbeszélheted a dolgot, de a régi és az új munkaadónál maradj pozitív.

3. Átgondolt válaszok a miértekre

Száz százalék, hogy megkérdezik többen is, hogy miért váltasz. Készülj erre a kérdésre, és fogalmazz meg olyan válaszvariációkat, amelyek arra engednek következtetni, hogy szeretted a régit, de az új izgalmasabb, több kihívással kecsegtet, tanulhatsz általa, előrébb lépsz a ranglétrán.

4. Megbízhatóság

Ha egy új munkaadónak igent mondasz és aláírtad a munkaszerződést, akkor nem illik várni a felmondással emitt. Azaz ígéretedhez híven mihamarabb jelezd a munkahelyen szándékodat, mert így vagy korrekt, felelősségteljes és megbízható.

5. A show megy tovább…

Ha a helyedre tudsz megfelelő munkavállalót, bátran ajánld. Illetve lehetsz itt is proaktív és magad is körbeküldheted a megüresedett pozíciót tájékoztatásul – hátha valaki ráugrik.

6. Időzítés

Igyekezz figyelni arra, hogy maradjon időd átadni a feladatot, bár ez olykor nem rajtad múlik. Ha időben jelzed felmondásod, és ha erre időben keres a munkaadó új kollégát, akkor bizonyára minden alapvető és fontos tudnivalót át tudsz adni utódodnak.

7. Búcsúzás

Annak, aki fontos volt számodra, illetve azoknak, akiknek illik jelezni, írj egy emailt távozásodról. Kiemelt ügyfeleknek is szólhatsz egy rövid levél vagy a kapcsolattól függően telefonhívás formájában. Bizonyára sokan hálásak lesznek azért, hogy nem feledkeztél meg róluk és tájékoztattad őket.