Man at Work - Blog - Ezért nem hívnak be az állásinterjúkra

Hiába jelentkezel tucatnyi állásra, mégsem hívnak be interjúra? Lehet, hogy nem véletlenül. Mutatjuk mitől selejteznek ki helyből a HR-esek.

Man at Work - Blog - Ezért nem hívnak be az állásinterjúkra

Banálisan hangzik, de ilyen lehet például az elavult az e-mail cím. Tisztázzuk: a hotmail, a freemail vagy épp a citromail már nem menő. Ma már a gmail a minimum, de sokkal jobb, ha az elektronikus postacím saját domainhez köthető, mert ez azt mutatja, a jelölt otthonosan forgolódik a web világában.

Az is probléma lehet, hogy nem talál minket a Google. Ha ugyanis valakinek semmi nyoma az interneten, az a mai világban egy kissé fura. Egy HR-es (főképp ha például marketing vagy kommunikációs területre keres embert) folyamatosan színvonalas tartalmakkal ellátott LinkedIn-, Instagram- és Twitter-profilt vár el, de az sem hátrány, ha saját honlappal és/vagy bloggal rendelkezel.

A leggyakoribb hiba, s ezt leginkább húszas éveiben járó korosztály követi el, hogy nem ügyel rá milyen fotók jelennek meg róla a Facebookon. Pedig hidd el, a HR-es első dolga lesz, hogy utánad néz a legnagyobb közösségi oldalon. Az sem megoldás, ha ismeretlenek számára mindent láthatatlanná teszel, mert a profilod egyben internetes honlapként is szolgál, amelyet személyes marketingre tudsz használni. Tehát tisztázzuk: extrém bulifotók helyből kizárva, de a fürdőruhás profilképeket is hagyjuk. Ne a külsőnk, inkább a szakmai tudás miatt emlékezzenek ránk.