Man at Work - Blog - Elbocsájtás táppénz alatt?

Átalakulhat a felmondási védelem a Munka törvénykönyve (Mt.) Országgyűlés elé benyújtott tervezete szerint. Mint azt már sokszor elmondta a kormány: védett marad az anya a gyermek hároméves koráig, illetve az a munkavállaló is, aki öt éven belül éri el a nyugdíjkorhatárt. Ám a tervezet szerint megcsonkítanák a felmondási védelemben részesülők körét.

A jelenleg hatályos Munka törvénykönyvében felmondási védelmet élveznek azok, akik betegség miatt keresőképtelenek, a beteg gyermekük, illetve más közeli rokonuk ápolása miatt táppénzen lévők, és a rehabilitációs járadékban részesülők. Az új tervezet szerint ők a későbbiekben könnyen elbocsáthatók lesznek, ugyanúgy, mint akik most még örökbefogadó szülőként hathónapos felmondási védelmet kapnak.


A benyújtott tervezet szerint a munkáltató csak akkor nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt a jövőben, ha a dolgozó várandós, szülési szabadságon, gyeden vagy gyesen van a gyermekével. A jogszabály tervezetben az szerepel, hogy az a nő, aki lombikbébi-programban vesz részt, csak hat hónapig nem bocsátható el, jelenleg viszont ez nincs időkorláthoz kötve.


A felmondási idő általában a legkorábban a felmondás közlését követő napon kezdődik. A táppénzen lévők azonban akkor kezdik meg, amikor meggyógyultak, és visszatérnének a munkahelyükre. A munkaviszony-megszüntetés okának az indokolásból világosan ki kell tűnnie, a munkavállaló részéről történő felmondás szerint a munkavállaló nem kap lehetőséget arra, hogy védekezzen a vele szemben felhozott kifogások ellen, az új törvénykönyv szerint.