Man at Work - Blog - Egy ebéd a főnökkel?

Belegondolni is rossz, vagy inkább kívánatos? Bármelyik helyzet legyen is a jellemző, néhány alapvető illemszabályt nem árt tudni. Előfordulhat, hogy egy nagyobb eseményen találod magad egy asztalnál a cégvezetéssel.

Man at Work - Blog - Egy ebéd a főnökkel?

Ki tudja, mit hoz az élet. Egy alap etikettet nyugodt szívvel elsajátíthatunk, csak gazdagodunk általa. Mire figyelj?

 • Először is, mindig a toalettben igazíts a ruhádon, a sminkeden!
   
 • Megérkeztek az asztalhoz, ki ül le? Az, aki a vendégeket meghívta.
   
 • Nőként sose vedd kezedbe a palackot, ugyanis az udvariatlanság, egy figyelmes gentleman elvileg tölt a poharadba italt – tehát, ha a másik nemhez tartozol, üres pohár láttán cselekedhetsz.
   
 • Megérkezik a leves, fantasztikus. Ha így gondolod, akkor semmiképp ne legyél olyan pedáns, hogy a végén összehajtod a szalvétát. Ez az akkurátusság itt félrevezetné a házigazdát, ugyanis ez azt jelenti: nem ízlett az étel.
  Összefogva tedd a tányér mellé és kész. A kanalat a végén az alsó tányérra helyezd, és ne hagyd a mélytányérban.
   
 • Kés-villa, étkezés közben a tányérodhoz ne érjen, de a szádhoz sem kellene, könyököd az oldalad mellett helyezkedjen el. Ha ez nehéz pozíció, otthon gyakorolj!
   
 • Étkezés közben az evőeszközt V alakban teheted le a tányérodba, ha nem így jársz el, hanem egymás mellé, jobb oldalra, akkor ne csodálkozz, ha az étket elemeli a pincér az orrod elől. Utóbbi azt jelzi: köszönöd, elég volt.
   
 • A tökéletes kávé következik, mely életre keltő nedű elfogyasztása után a kanalat szintén ne a csészébe ejtve hagyd, hanem a kistányéron. Illetve, ha már ennél a „fogásnál” tart a rendezvény vagy az ebéd, az annak is jelzése, hogy kb. 20 perc múlva illik szedelőzködni.