Man at Work - Blog - Egészségfejlesztés és vállalati kultúra

Nem kell egyszerre tízmilliókat elkölteni és high tech edzőtermet varázsolni az alagsorba egy céghez ahhoz, hogy a dolgozók lássák: figyelünk az egészségükre. Elég, ha beépítjük a mindennapokba. Nekünk is jó mindez, hiszen az egészséges és boldog munkatársak jobban teljesítenek.

Man at Work - Blog - Egészségfejlesztés és vállalati kultúra

A céges egészségkultúra kiépítése ugyanis nem karitatív tevékenység, sokkal inkább gazdasági befektetés. Az egészséges munkatársak többet és hatékonyabban dolgoznak, vonzóbbá válik a munkahely is, s csökkenhet a manapság általános problémának számító elvándorlás. Ezzel pedig csak nyerhet a cég.

Hogy működik mindez a gyakorlatban? Nézzük át először részletesen az elmúlt évek betegség, hiányzás, betegen dolgozás, fluktuáció és elégedettségi adatait, majd tűzzünk ki egy célt a vezetőkkel együtt, hogy mennyire szeretnénk lecsökkenteni a számot. Persze abban biztosak lehetünk, hogy az ötletünk első blikkre ellenállást szül majd, de ne adjuk fel. A számok majd minket igazolnak.

Adhatunk támogatást a különböző edzésekhez, szervezhetünk stresszkezelő foglalkozásokat, de az egészséges étkezést is megpróbálhatjuk becsempészni a cég mindennapjaiba. Legyünk kreatívak ezen a téren is!

Az Y generáció pedig támogatni fog, ettől ne féljünk. Ők ugyanis nem akarnak belerokkanni a munkába. A fiatalabb korosztály sokszor azért utasítja el a multicégeket és a vezetői pozíciókat, mert azt látta, hogy a szülője, a nagyszülője a betegségig vagy rokkantságig dolgozott rendületlenül. Az Y ezt nem akarja. Egészséges és fiatalos akar maradni, s ha ezt megadom neki, akkor örömmel vállalja a stresszt és a terhelést.

Befektetést persze igényel egy ilyen kezdeményezés, ám hosszú távra tervezünk, akkor biztosan megtérül. Egyszerűen szólva: az elköltött plusz összegért cserébe lesz cég még 5-10 év múlva, ráadásul egészséges, tettre kész, nagy munka –és stresszbírású emberekkel. Dönthetünk úgy is, hogy nem foglalkozunk az egészségfejlesztéssel és a munkatársainkkal, de pozitív megítélésre ne nagyon számítsunk a jövőben.