Man at Work - Blog - Csapatmunka, avagy a siker titka

Minden céget a kollégák csapata építi, akiknek bizony együtt kell dolgozniuk a sikerért. A kérdés csak az, hogy hogyan és milyen módszerekkel tudják ezt elérni, azaz mit jelent a csapatmunka a gyakorlatban és milyen apró dolgok kellenek ahhoz, hogy jól működjön az összhang.

Man at Work - Blog - Csapatmunka, avagy a siker titka

A szakértők szerint egy csapat összetétele akkor jó, ha egyetlen csapattagot sem lehetne kivenni a rendszerből anélkül, hogy sérülnének a folyamatok. Ha vannak átfedések, vagyis részfolyamatokat egyszerre többen is lefednek, akkor a csapat működése nem optimális. A jó hír, hogy a csapatmunka egy olyan készség, amelyet mindannyian képesek vagyunk elsajátítani. Csak gyakorlás és akarat kérdése az egész. Persze azért akadnak olyan tulajdonságok, amelyek könnyebbé teszik mindezt.

Ilyen például a sokat emlegetett pozitív hozzáállás. Akinek már valaha kellett folyamatosan negatív, állandóan nyűglődő kollégával együtt dolgoznia, az tudja, hogy a negatív hozzáállás ragadós és visszaveti az egész csapat lendületét. Bármi is történik, maradjunk pozitívak, és csapattársaink örülni fognak, hogy velünk dolgozhatnak.

A másik kulcskompetencia a hatékony kommunikáció, amit talán magyarázni sem kell a csapatmunka esetében. Egy erős csapatjátékos mindig nyitva tartja a kommunikációt és alapelve az őszinteség. A félreértések és hibák szinte minden típusát kommunikációs problémákra lehet visszavezetni, ezért fontos, hogy mindenki beszéljen a másikkal, ne temetkezzen a munkába.

Fontos még kiemelni, hogy egy csapat sem működik jól, ha a tagok nem adják meg egymásnak a tiszteletet. Magyarul szólva: az egót félre kell tenni. Kezeljük egyenrangú félként a gyakornokot is, vagy a csapat bármely más tagját, függetlenül attól, hogy milyen pozícióban vannak, milyen az életkoruk vagy a szakmai múltjuk. Csak és kizárólag így lehetünk igazán sikeresek, hiszen így mindenki tiszta erőből húzza majd a „közös evezőt”, mert fontosnak és megbecsültnek érzi magát.