Man at Work - Blog - Csapatjátékosok előnyben!

Az eredményes munkavégzéshez elengedhetetlen az együttműködés kollégáinkkal. Lássuk, hogyan válhatunk jó csapatjátékosokká!

Man at Work - Blog - Csapatjátékosok előnyben!

Lehetsz akár beosztott vagy vezető, munkatársakkal és társosztályokkal együtt dolgozva lehet és kell megoldani számos problémát a mindennapokban. Egész egyszerűen máshogy nem megy. Épp ezért szerepel a legtöbb álláshirdetésben, hogy csapatjátékosokat keres az adott cég. Sokan gondolkodás nélkül fel is tüntetik önéletrajzukban ezt az adottságot, noha a való életben nem jellemző rájuk mindez. A helyzet azonban nem reménytelen.

Csapatjátékosnak ugyanis nem születünk, sokkal inkább azzá válunk az idők során, azaz a szükséges képességek tanulhatóak. Érdemes ebbe energiát fektetni, hiszen a szakértők egybehangzó állítása szerint, akik jól tudnak csapatban dolgozni, egyértelműen kommunikálnak, megbízhatóak, átlátják a problémákat és képesek a kooperatív megoldásokra, nagyon keresettek minden területen. Sőt, esetükben a szakmai előrelépés is garantált.

Mindez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ideális csapatjátékosként vállalod a felelősséged a munkádért, úgy beszélsz és cselekszel, hogy kollégáid érezzék a figyelmet, a megértést és az elismerést. Határozott véleményed van, de meghallgatod másét is, és képes vagy a kompromisszumra.

Akár egyedül, akár csapatban dolgozunk, az alázat nélkülözhetetlen ahhoz, hogy helyt tudjunk állni munkahelyünkön. Ha feladataink folyamatos együttműködést kívánnak munkatársainkkal, különösen igaz, hogy önmagunk helyett a csapat érdekeit kell szem előtt tartanunk. Az igazán jó csapatjátékosok jellemzője továbbá, hogy észreveszik mások erőfeszítéseit, és a sikert közös eredményként könyvelik el.

A jó csapatjátékos a problémák helyett a megoldásokra koncentrál. Folyamatosan a következő lépésen töri a fejét, ezzel állandó lendületet adva a csapat többi tagjának is.

Ahhoz, hogy jó csapatjátékosként könyveljenek el, bizony szükség van szociális készségekre is. Hogy miért? A gördülékeny csapatmunkához meg kell találnunk a közös hangot kollégáinkkal, ami jó emberismeretet kíván. Azaz nem mindegy hogy bánunk másokkal, képesek vagyunk-e megfelelően kommunikálni velük és odafigyelni rájuk.

A tapasztalatok szerint egyébként multinacionális környezetben általában gyorsabban fejlődnek a szociális készségek, mivel a feladatok sok résztvevőt érintenek. Aki dolgozott már nagy cégnél, figyelmesebb kollégáival, és megtanult jól kérdezni is, ami a megoldásokhoz vezető legfőbb út.