Man at Work - Blog - Banki meló

Banki meló

2016-05-26

Ha pénzintézetben szeretnél dolgozni, megszerezted hozzá a szükséges tanulmányokat, akkor az alábbi hét készség, képesség, felfogás nagyban hozzásegít a sikerhez.

Man at Work - Blog - Banki meló

Stressz- és monotonitástűrés
Ha bankban szeretnél dolgozni, ez legyen az egyik alaptulajdonságod. A pénzügyek nagy része nem a kreatív tennivalókról szól, bár bizonyára olyan része is van. Ismétlődő feladatok vannak, melyeket pontosan kell elvégezni, ha ezt nem csíped, inkább gondolkodj tovább, merre az arra.

Rendszerszemlélet
Nagyon fontos, hogy át kell tudnod látni az összefüggéseket, a kapcsolódásokat. De fel kell ismerni a kölcsönhatásokat is. Illik képben lenni a napi változásokkal, kimondottan előnyös, ha érdekelnek a pénzpiaci aktualitások, gazdasági elemzések.

A megoldást keresed?
Mert, ha a probléma jobban vonz, akkor a filozófia területe érdekesebb lesz számodra. A megoldás keresése itt a nyerő, még akkor is, amikor a legnagyobb a nyomás. Pánikbetegség kizárva. Ha képes vagy arra, hogy nagy galiba esetén felállj, kimenj egy pohár vizet inni, integetni a másik szárnyban dolgozó Erikának mosolyogva, majd higgadtan tovább keresni a megoldást… ÜDV A KLUBBAN!

Precizitás
Alapvető. Egy lakáskölcsönnél például igen nagy gáz lenne, ha elszámolnád a kedves ügyfél pénzügyeit – de igaz ez bármelyik banki ügyletre. Kapcsolódik még a pontosság, rendszeretet, már-már kényszeresen. Ha ez jellemző Rád, most fellélegezhetsz. Itt ezért ugyanis jutalmaznak, és nem piszkálnak majd. Ha emellett még figyelmes is vagy és jól tudsz koncentrálni, Te vagy a főnyeremény.

Kommunikációs képességek
Ha nem birkapásztor leszel, akkor szinte mindenütt szükség van rá. Bár butákat beszélek, a birkákkal is kell kommunikálni, csak másképp. Mindenesetre egy bankban kimondottan fontos, hogy jól érthetően és követhetően beszélj. Ami ezen felül elvárás, az a tárgyalási képesség. Ennek fejlesztésében tréningek, szakkönyvek és videók is segítenek.

Elemzőképesség
Egy bankban az elemzőképesség is elengedhetetlen, de ebben is lehet folyamatosan fejlődni. Analitikus gondolkodásmóddal biztos befutó vagy a terepen.

Nyelvtudás
Lassan már a nyelvtudás is olyan alapvető szükséglet, hogy ha nem rendelkezel vele, akkor tényleg már csak birkapásztorkodni mehetsz. Az angol a legfontosabb a nemzetközi kapcsolattartás miatt, de biztosan nem jár fekete pont, ha egyéb nyelvet is beszélsz.