Man at Work - Blog -  Az Y-generáció preferenciái

Azok a fiatalok, akik az Y-generációhoz tartoznak, azaz a 20 és 36 év közöttiek, természetesen más fontossági sorrendet állítanak fel a munkavállalással kapcsolatban, mint elődeik. Érthető, hogy így van, mivel a világ is megváltozott körülöttünk.

Man at Work - Blog -  Az Y-generáció preferenciái

Felmérések szerint nekik nem az a fontos, hogy meghatározott időintervallumban dolgozzanak egy fix munkabérért. Sokkal inkább lényeges az, hogy rugalmas munkaidőben oszthassák be a feladataikat és, hogy olyan fizetésük legyen, ami megadja az anyagi biztonság érzetét. Csak akkor maradnak egy adott munkahelyen, ha a munkáltató vonzó juttatásokkal egészíti ki az alapbért, és van lehetőség a fejlődésre, tanulásra is.

Számukra már rendkívül fontos az is, hogy maradjon idejük magukra, a családjukra, hobbira, kikapcsolódásra. Felismerik, hogy a munkamánia csak kiégéshez vezethet, hogy a szabadidős feltöltődés növeli a munkakedvet és inspirálhat is. Tudják, hogy pihenés nélkül nincs sziporkázó kreativitás.

Kimondottan örülnek annak, ha a főnökük is jelez, hogy hétvégén vagy este már ne a munkával töltsék az időt. Ők is belefuthatnak ugyanis abba, hogy nem bírják letenni a laptopot és megnézik még egyszer az e-maileket, pedig olyankor már nem szabadna, mert úgy nem lehet lazítani és kikapcsolni, ha újra és újra csekkoljuk a céges levelezést.

Tehát az Y-generáció tagjai inkább a jelenben vannak, mint az előttük lévők, hiszen amikor dolgoznak, ott vannak fejben is, amikor nem, akkor pedig az adott cselekvésre vagy történésre figyelnek.